Šport
24 ogledov

Brajkovič peti na kronometru

Jani Brajkovič je lani slavil na tej dirki. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Belokranjski kolesar Jani Brajkovič je osvojil peto mesto na kronometru dirke Dauphine Libere, dolgem 42,5 kilometra. Skupno je tretji. Slavil je Nemec Tony Martin pred Bradleyjem Wigginsom.
Od štirih Slovencev je še naprej povsem pri vrhu Brajkovič, ki je lani na tej dirki slavil zmago, prav tako pa je bil najhitrejši tudi v vožnji na čas. Tokrat se je moral zadovoljiti s petim mestom, skupno pa je tretji. Kristijan Koren (Liquigas) je bil danes 19., skupno je pridobil 14 mest in je 25. Grega Bole je z današnjim 151. mestom padel na skupno 83., Jan Tratnik je bil danes 150., skupno je mesto slabši.

Nemški kolesar Tony Martin (HTC-Highroad) je zmagovalec vožnje na čas (42,5 km) v Grenoblu, tretje etape dirke Dauphine Libere. Drugo mesto si je privozil Britanec Bradley Wiggins (Sky), ki je s tem prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Lanski zmagovalec Slovenec Jani Brajkovič (RadioShack) je bil tokrat peti, skupno je tretji.

Tretja etapa dirke Dauphine Libere je že premešala karte na vrhu skupne razpredelnice. Kazahstanec Aleksander Vinokurov, ki je do danes na dirki vodil, je zasedel 14. mesto in rumeno majico vodilnega moral prepustiti Wigginsu. Slednji je bil zgolj za deset sekund počasnejši od Nemca Martina.

Martin se je danes pri svojih delodajalcih nekoliko odkupil z zmago, saj je dirko sicer slabo začel. Že četrtič v sezoni je bil najboljši v preizkušnji na čas, tokratno etapo pa je vzel predvsem kot preizkus za Tour de France, ki še prihaja. "Z opravljenim sem zelo zadovoljen. Današnja dirka mi je vlila samozavesti pred francosko pentljo," je po tokratni zmagi povedal Nemec, ki je bil najboljši že na vmesnih časih.

Izidi, Dauphine Libere, tretja etapa, vožnja na čas, Grenoble–Grenoble (42,5 km):
1. Tony Martin (Nem/HTC-Highroad)       55:28
2. Bradley Wiggins (VBr/Sky)           + 0:10
3. Edvald Boasson Hagen (Nor/Sky)        0:43
4. David Zabriskie (ZDA/Garmin-Cervelo)  0:58
5. Janez Brajkovič (Slo/RadioShack)      1:17
...
19. Kristijan Koren (Slo/Liquigas)        2:43
150. Jan Tratnik (Slo/Quickstep)           6:59
151. Grega Bole (Slo/Lampre)


Skupno:
1. Bradley Wiggins (VBr/Sky)          8:41:37
2. Cadel Evans (Avs/BMC)              +  1:11
3. Janez Brajkovič (Slo/RadioShack)      1:21
...
25. Kristijan Koren (Slo/Liquigas)        4:40
83. Grega Bole (Slo/Lampre)               8:58
151. Jan Tratnik (Slo/Quickstep)          18:37

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.