Šport
19 ogledov

Brajkovič v Kaliforniji že sedmi

Armstrong je v ozadju, Leipheimer in Brajkovič tik za najboljšimi. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Slovenec na Giru ni v ospredju, drugače na je kolesarski dirki po Kaliforniji. Jani Brajkovič je tretjo etapo končal na 19. mestu in se v skupnem seštevku povzpel na sedmo. Vodi David Zabriskie.

Američan David Zabriskie (Garmin) je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Kaliforniji, s čimer je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Drugo mesto na 113,3 kilometra dolgi etapi od San Francisca do Santa Cruza je osvojil Avstralec Michael Rogers (HTC-Columbia), tretji pa je bil Američan Levi Leipheimer (Radioshack).

Moštveni kolega tretjeuvrščenega Leipheimerja, ki je na tej dirki trikrat že zmagal, Slovenec Jani Brajkovič, je na tokratni etapi zasedel 19. mesto, za zmagovalcem zaostal 17 sekund, v skupnem seštevku pa napredoval na sedmo mesto, kjer za vodilnim Zabriskiejem zaostaja 27 sekund. Drugi slovenski predstavnik na dirki Ino Aldo Ilešič je bil v tretji etapi 97. (+16:24), skupno je z zaostankom skoraj 34 minut na 106. mestu.

Četrta etapa osemdnevne dirke bo kolesarje peljala od San Joseja do Modesta, kjer bodo opravili s 195,5 kilometri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.