Šport
6 ogledov

Brajkovič v novi ekipi

Brajkovič Anže Petkovšek
Ameriška kolesarska ekipa RadioShack, za katero pedale vrti tudi slovenski as Janez Brajkovič, je prek svojega menedžerja Johana Bruyneela v torek potrdila, da se bo združila z luksemburškim moštvom Leopard in skupaj ustanovila novo ekipo z imenom RadioShack-Nissan-Trek.

Nova ekipa, za katero so pokrovitelji zagotovljeni za sezoni 2012 in 2013, bo imela luksemburško licenco in bo štela 30 kolesarjev. Prvi zvezdniki bodo brata Andy in Frank Schleck, drugo- in tretjeuvrščeni z letošnjega Toura, ter Švicar Fabian Cancellara, štirikratni svetovni prvak v vožnji na čas.

Bruyneel je potrdil tudi, da bodo člani nove, združene ekipe prav tako Američan Chris Horner, Nemec Andreas Klöden, Slovenec Janez Brajkovič, Danec Jakob Fuglsang, Italijan Daniele Bennati ter še nekaj drugih. "V novi združeni ekipi bodo najboljši kolesarji obeh ekip, spoštovali pa bomo prav vsako pogodbo," je še povedal Bruyneel in sporočil, da bo nova ekipa vse podrobnosti predstavila 15. septembra.

"Prepričan sem, da bo ekipa RadioShack-Nissan-Trek dominirala v kolesarstvu v naslednjih letih," je ob boku zvezdnika Lancea Armstronga, sedemkratnega zmagovalca francoske pentlje (od 1999 do 2005), dodal Bruyneel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.