Šport
8 ogledov

Brajkovič vozi Tour z 39 vročine

Jani Brajkovič (desno ob Armstrongu) kljub bolezni ohranja visoko moralo. (Foto: Žurnal24 main
Najboljši Slovenec na dirk po Franciji Jani Brajkovič ima velike težave z zdravjem. Po petkovi etapi je imel kar 39 stopinj telesne temperature. Kljub temu Brajkovič vztraja, saj si srčno želi končati dirko.
Čeprav je Alberto Contador precej boljši kronometrist od Andyja Schlecka, Jani pričakuje veliko bitko, ker ima boj za rumeno majico svojo moč. Nanjo računa tudi Schleck. Sicer pa stavi na Američana Davida Zabriskieja.

"Za menoj sta dva najtežja dneva v karieri. Če ne bi bil to Tour de France, bi bil že zdavnaj doma. Imam visoko vročino, ki me je že povem zdelala in izčrpala," je pred vožnjo na kronometer, ki mu ne obeta nič dobrega, povedal najbolje uvrščeni Slovenec na letošnji "francoski pentlji" Jani Brajkovič. Že četrti dan ima visoko vročino (po petkovi etapi 39 stopinj).

V petek, ko so najboljši narekovali najostrejši tempo, je povsem omagal na zadnjem klancu in zaostal za 29 minut ter padel na 45. mesto. Vendar pa uvrstitev zanj že dolgo ni bila pomembna. V 52 km dolgi posamični preizkušnji pa nima nobenih osebnih rezultatskih ciljev. Edino, kar si želi, je, da bi končal dirko.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.