Šport
97 ogledov

Branilci naslova povozili tekmeca in povedli s 3:2 v zmagah

Steven Stamkos Profimedia
Tampa Bay je na peti polfinalni tekmi končnice lige NHL s kar 8:0 premagala New York Islanders.

Na Floridi je bil najbolj učinkovit mož Steven Stamkos, ki je dvema goloma dodal še podajo. Dva gola je prispeval tudi Alex Killorn, vratar Andrej Vasilevskij pa je zbral 21 obramb.

Poleg Stamkosa, ki je prvi gol zabil po vsega 45 sekundah igre, ter Killorna so se pri dvakratnih zmagovalcih Stanleyjevega pokala med strelce vpisali še Brayden Point, Yanni Gourde, Ondrej Palat in Luke Schenn. Ob tem kaže omeniti, da se je Point že na osmi zaporedni tekmi vpisal med strelce, skupno pa jih je v končnici zabil že 13.

"Najbolj pomembna je zmaga," je po učinkoviti predstavi svojih varovancev dejal trener floridske ekipe Jon Cooper in dodal: "V končnici šteje le zmaga, ne razlika v golih na posamezni tekmi. Že čez dva dni nas čaka nova preizkušnja, trenutno smo v določeni prednosti, hkrati pa se zavedamo, da je pred nami zelo zahtevna naloga."

"Na današnji poraz moramo čim hitreje pozabiti in se povsem osredotočiti na našo šesto tekmo pred domačimi gledalci. Veliko zadev lahko izboljšamo, v vsakem primeru se bomo potrudili po svojih najboljših močeh in naredili vse, da se znova vrnemo na Florido,"  pa je izjavil strateg otočanov Barry Trotz.

Steven Stamkos | Avtor: Profimedia Profimedia

Šesta tekma bo na sporedu v noči na četrtek v New Yorku, morebitna sedma pa dva dni kasneje na Floridi.

Zmagovalca tega obračuna v velikem finalu čaka boljši iz obračuna med ekipama Montreal Canadiens in Vegas Golden Knights. Po štirih tekmah je izid v zmagah izenačen na 2:2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.