Šport
50 ogledov

Branilci naslova sezono odprli z zmago

pittsburgh penguins Profimedias
Branilci naslova v ligi NHL Pittsburgh Penguins so brez poškodovanega zvezdnika Sidneyja Crosbyja v novo sezono vstopili z zmago s 3:2 po izvajanju kazenskih strelov v dvoboju z Washingtonom.

Tekmo je odločil vratar Pittsburgha Marc-Andre Fleury, ki je ubranil zadnji kazenski strel Rusu Alekseju Ovečkinu. Pred tem je goste že v uvodni minuti v vodstvo popeljal Andre Burakovsky. v drugem delu sta za domače zadela Patric Hornquist in Jevgenij Malkin, Burakovsky pa je v zadnjem delu gostom priigral podaljšek in kazenske strele.

Dva gola je za zmago Montreala na gostovanju pri Buffalu s 4:1 dosegel tudi Brendan Gallagher. Dva gola in tri podaje je za uspeh Bostona pri Columbusu prispeval Brad Marchand, David Patrnak je dodal dva gola in dve podaji, dvakrat je zadel tudi David Backes.

Tampa Bay Lightning je ugnala Detroit s 6:4, gostom pa na koncu ni prav nič pomagalo uvodno vodstvo z 2:0, ki jim ga je zagotovil Avstrijec Thomas Vanek. V podobnem položaju je bil Andrew Cogliano, ki je na gostovanju v Dallasu dosegel oba gola za Anaheim, gostitelji pa so slavili s 4:2.

Skupaj je bilo v noči na petek na sporedu devet tekem: Ostali izidi: New York Rangers - New York Islanders 5:3, Florida Panthers - New Jersey Devils 2:1 (podaljšek), Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 5:4 (podaljšek) in St. Louis Blues - Minnesota Wild 3:2.

Anže Kopitar je bil po uvodnem porazu s kralji pri San Joseju danes prost, v noči na soboto pa se bo predstavil še na prvi tekmi pred domačimi gledalci, ko bodo v Los Angelesu gostovali hokejisti Philadelphie.

Liga NHL, izidi:

New York Rangers - New York Islanders 5:3
Columbus Blue Jackets - Boston Bruins 3:6
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 1:4
Florida Panthers - New Jersey Devils 2:1 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings 6:4
Winnipeg Jets - Carolina Hurricanes 5:4 (podaljšek)
St. Louis Blues - Minnesota Wild 3:2
Pittsburgh Penguins - Washington Capitals 3:2 (kazenski streli)
Dallas Stars - Anaheim Ducks 4:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.