Šport
44 ogledov

Branilci naslova ugnali Vancouver

Sidney Crosby Reuters
Chicago Blackhawks so ugnali Vancouver Canucks, Pittsburgh Penguins je po podaljšku strl odpor New York Rangers, igralci Caroline Hurricanes pa so premagali New Jersey Devils.

Zvezdnik Sidney Crosby je po štirih minutah in pol podaljška preusmeril strel Krisa Letanga iz razdalje v mrežo in prinesel zmago Pittsburghu. Crosby na zadnjih 15 tekmah le enkrat ni bil med strelci ali podajalci, skupaj pa je v sezoni dosegel 78 točk, od tega 32 golov. Matt Cullen in Phil Kessel sta prispevala preostala gola za pingvine.

Šved Victor Rask, ki igra šele drugo leto v NHL, je zabil dva gola za Carolino, ki se krčevito bori za končnico. Ron Hainsey je dosegel tretji gol, Cam Ward pa je ubranil 23 strelov. Vratar Scott Wedgewood je na svoji četrti tekmi v NHL zbral tri obrambe manj, za goste pa sta zadela Bobby Farnham in Travis Zajac.

Chicago si je v Vancouvru priigral pomembno zmago v boju za obrambo naslova, ki bi bil njegov že četrti v zadnjih sedmih letih. Osmič zapored se mu je uspelo zagotoviti končnico, ne še teoretično, praktično pač. Srečanje v Kanadi je odločil Andrew Ladd dve minuti in 27 sekund pred koncem in po podaji Jonathana Toewsa. Tomas Fleischmann in Teuvo Teravainen sta bila uspešna pred tem, Trevor van Riemsdyk pa je za prvake prispeval dve podaji.

Pri obeh golih kanadske zasedbe je podal Emerson Etem, zadela sta Alex Burrows in Sven Baertschi ter nekoliko izboljšala strelski izkupiček svojega moštva. Vancouver je na zadnjih osmih tekmah, ko je izgubil, dosegel le sedem golov.

Liga NHL, izidi:

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils 3:2
New York Rangers - Pittsburgh Penguins 2:3*
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 2:3

* - podaljšek

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.