Šport
26 ogledov

Branilec naslova prepočasen za OI

yannick angel EPA
Olimpijski prvak v plavanju na 200 metrov prosto, Francoz Yannick Agnel, ne bo branil zlatega odličja na letošnjih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Agnel je končal na tretjem mestu za Jeremyjem Straviusom in Jordanom Pothainom s prepočasnim časom 1:46,06 minute za avtomatično uvrstitev na OI. Triindvajsetletnik je po nastopu menil, da je v cilj prišel drugi, a uradni rezultati so pokazali, da je bil Pothain pred njim.

Agnel se je na to pritožil zaradi suma o nepravilnostih pri merjenju časa, ki bi se lahko zgodile v primeru, da bi se svetovni prvak iz leta 2013 podlage ob robu bazena, ki pokaže čas plavalca, dotaknil prenizko. Po skoraj dveh urah pa so sodniki potrdili prvotne izide.

Če bi končal na drugem mestu, bi še imel možnosti za Rio, tako pa bo ostal brez možnosti izbora za OI v tej disciplini. "Moje mnenje je, da sem bil drugi. Vsi, s katerimi sem govoril, so mi dejali, da sem se več kot očitno podlage dotaknil drugi in to s precejšnjo razliko. Verjamem jim," je dejal Agnel, ki se bo pritožil na francoski olimpijski komite.

Agnel sicer še vedno ima možnost okusiti letošnje olimpijske igre, in sicer v štafetnih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.