Šport
18 ogledov

Branilec naslova v osmini finala

Wawrinka finale OP Avstralije grand slam Melbourne pozdrav začetek tekme EPA
Na OP Avstralije so na sporedu dvoboji 3. kola, preboj med najboljših 16 pa sta si že zagotovili sestri Venus in Serena Williams. V osmini finala je tudi branilec naslova v moški konkurenc Švicar Stanislas Wawrinka.

Prva nosilka turnirja na ženskem delu Serena Williams se je prebila v osmino finala, a se je morala proti tokratni nasprotnici, 26. nosilki Jelini Svitolini, zelo potruditi, saj je njena tekmica dobila prvi niz. Dvoboj se je končal z izidom 4:6, 6:2, 6:0.

"Nasprotnica je zadela veliko vinerjev v prvem nizu, nisem mogla veliko narediti. Ko si v dvomih, le začni hitro tekati sem ter tja, to mi je vedno govorila sestra Venus. Nato sem si dejala, daj Serena, zmaguje, stisni zobe in pokaži kaj znaš, in uspelo mi je," je po uvrstitvi v osmino finala dejala prva igralka sveta, ki se bo zdaj v nadaljevanju pomerila s Španko Garbine Muguruza.

Tudi Serenina sestra Venus je morala v prvem nizu priznati premoč nasprotnici. Italijanka Camila Giorgi je prvi niz dobila s 6:4, nato se je Venus vrnila v igro in slavila s 7:6 (3) in 6:1.

Na moškem delu turnirja je Milos Raonic serviral kar 22 asov in suvereno nadigral Nemca Benjamina Beckerja. Kanadčan je po uri in 41 minutah zmagal z izidom 6:4, 6:3 in 6:3 ter se prebil med najboljših 16, kjer se bo zdaj srečal s Špancem Felicianom Lopezom.

"Verjamem vase in verjamem, da imam na igrišču boljše odgovore kot lani. Lani sem se v Franciji prvič uvrstil v četrtfinale, nato v Wimbledonu še v polfinale. Bolje se soočam s pritiskom, bolje vem, kako igrati drugi teden turnirja. Če sem odkrit, se pravi turnir začne šele zdaj," je po zmagi dejal Raonic, ki je tokrat izenačil svoj najboljši dosežek v Melbournu, potem ko se je med najboljših 16 kot kvalifikant uvrstil že leta 2011.

V osmino finala se je z gladko zmago proti Fincu Jarkku Nieminenu s 6:4, 6:2 in 6:4 prebil tudi četrti nosilec Stanislas Wawrinka. "Dobro se počutim že od vsega začetka turnirja. Vem, da nisem glavna atrakcija tekmovanja, še posebej, ker so tukaj tudi Novak Đoković, Rafael Nadal, ki se vrača po poškodbi in Roger Federer, dokler ni izgubil, a se prav odlično počutim. Tu sta še Nick Kyrgios in Bernard Tomic, mislim pa, da sta Novak in Rafa glavna kandidata za naslov. Kakorkoli, vesel sem, da sem še v igri, zadovoljen s svojimi predstavami. Biti v drugem tednu, to je odlično," je dejal Wawrinka.

V osmino finala se je med ženskimi dvojicami uvrstila tudi Slovenka Katarina Srebotnik, ki je skupaj s Francozinjo Caroline Garcia s 6:3, 3:6 in 6:3 premagala ameriško-hrvaško kombinacijo Shelby Rogers - Donna Vekić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.