Šport
53 ogledov

Brata Prevc naredila vtis na legendo

peter domen prevc severin freund EPA
Legendarni Adam Malysz je razkril svoj pogled na uvodni preizkušnji nove sezone smučarskih skokov v finskem Kuusamu.

Adam Malysz, dobitnih štirik velikih kristalnih globusov in zmagovalec 39 tekem za svetovni pokal, se je tekmovalnega konca tedna v Ruki udeležil kot športni dirkektor za skoke in nordijsko kombinacijo pri Poljski smučarski zvezi (PZN).

''Ne bom sedel za mizo, podpisoval dokumentov in pošiljal elektronsko pošto,'' je o novi vlogi spregovoril eden najuspešnejših smučarskih skakalcev vseh časov. ''Med tekmovanji bom poskušal pomagati po najboljših močeh. Če me bo trener prosil za pomoč, bom pripravljen. Ne bojim se dela. Nasprotno, mislim, da me potrebujejo,'' je po tekmah v Kuusamu, kjer je v prvi vrsti zablestel Severin Freund, povedal Malysz.

''Prvi zmagovalec preteklega konca tedna so finski organizatorji. Napoved je bila zelo nehvaležna, vendar je tekmovanje potekalo brez težav. Snežilo je in pihalo, a videli smo dve odlični tekmovanji,'' je povedal Poljak in dodal, da je k nemoteni izvedbi tekmovanja pripomogla tudi milijonska investicija finskih prirediteljev.

''Mislim, da bo Kuusamo tudi prihodnje leto gostil tekme svetovnega pokala. To je bil uspešen konec tedna za organizatorje,'' je prepričan 38-letni upokojenec, po novem smučarski funkcionar.

V Klingenthalu, kjer bo na sporedu tretja tekma sezone, bo rumeno majico nosil Severin Freund, ki je v Kuusamu osvojil prvo oziroma drugo mesto. Finsko prizorišče je bilo uspešno tudi za slovenske orle, ki so se s severa Evrope vrnili z zmago Domna Prevca in tretjim mestom branilca velikega globusa.

''Tekmovanje je bilo zelo močno. Nisem pričakoval, da bo Severin Freund tako dober po poškodbi. Zanima me, kako močan je, glede na to, da je s treningi začel pozno. Povedal je, da mu skakalnica v Ruki zelo ustreza. Severinu želim vse dobro. Bomo videli, če bo sposoben nadaljevati na takšnem nivoju,'' je povedal Malysz in se za trenutek dotaknil tudi slovenske bratske naveze.

''Brata Prevc sta se predstavila v dobri formi. To je bilo impresivno. Tudi Avstrijci in Norvežani so bili močni. Trenutno ne vidim favorita, ki bi bil daleč pred ostalimi. Čeprav je bil Severin izjemen v Ruki, so tekmovalci tako izenačeni, da nas čaka razburljiv svetovni pokal,''
je zaključil Malysz.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.