Šport
108 ogledov

Brata Prevc razveselila navijače

peter prevc domen prevc EPA
Smučarski klub Triglav Kranj v sodelovanju s SZS in pod okriljem Mednarodne smučarske zveze julija tradicionalno gosti tekmovanje Fis za celinski pokal v smučarskih skokih.

Letošnje tekmovanje bo v petek in soboto, 7. in 8. julija, na skakalnici pod Šmarjetno Goro. V Kranju sta svoj nastop že potrdila Domen in Peter Prevc. Tako kot vsako leto je to prvo tekmovanje v poletni sezoni. Tekmovanje bo potekalo na skakalnici HS 109 v Kranju pod Šmarjetno Goro.

V petek, 7. julija, se bo vse skupaj začelo od 17.30 s trening skoki, v soboto 8. julija pa se bo tekmovanje začelo ob 8.30. Nastopilo bo približno 70 odličnih skakalcev iz 15 držav, seveda pa bodo domači ljubitelji smučarskih skokov lahko pozdravili tudi 12 domačih skakalcev, slovenskih orlov.

Po prijavah sodeč bodo tekmovali na uvodnih tekmah sezone tudi številni skakalci iz svetovnega pokala. "Vsekakor bo letošnja prireditev na kranjski skakalnici ena najkakovostnejših v zadnjih letih in si jo bo vredno ogledati v živo," vabijo organizatorji tekmovanja.

Ogled tekem je brezplačen, za pijačo in jedačo pa bo prav tako poskrbljeno, obljubljajo v Kranju.

Dva Prevca med dvanajstimi Orli

Med člani A ekipe, torej ekipe za tekme najvišje ravni v svetovnem pokalu, bo na domači tekmi nastopil Peter Prevc, svoj nastop je potrdil tudi njegov mlajši brat Domen Prevc, ostali člani reprezentance pa se bodo v polni sestavi udeležili premierne tekme za poletno veliko nagrado, od 14. do 16. julija, v poljski Wisli na Poljskem.

Prevc je v sezoni 2015/16 osvojil veliki kristalni globus ter mali kristalni globus v smučarskih poletih, minulo sezono je končal na devetem mestu skupno, pred njega pa se je uvrstil njegov mlajši brat Domen, ki je bil šesti skupno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.