Šport
28 ogledov

Bratje Borlee v atletsko zgodovino

sp v atletiki Jonathan Borlee LaShawn Merritt EPA
Bratje Borlee iz Belgije so se v četrtek zapisali v zgodovino svetovne atletike kot prvi trije sorodniki, ki so tekmovali v isti disciplini.

Bratje Jonathan, Kevin in Dylan Borlee so na atletskem svetovnem prvenstvu v Moskvi skupaj tekli v štafeti 4 x 400 m za Belgijo in se celo uvrstili v finale. medtem ko je na primer izpadla ekipa Bahamov, ki je slavila na olimpijskih igrah.

Dvojčkoma Jonathanu in Kevinu Borleeju se je v štafeti letos prvič pridružil mlajši brat Dylan, ki s svojima bratoma teče in trenira že deset let. Jonathan Borlee, ki je pet minut starejši od brata dvojčka Kevina, je belgijski rekorder v teku na 400 metrov, a Kevin je na velikih tekmovanjih uspešnejši. V zadnjih treh letih je osvojil šest kolajn na evropskih in svetovnih prvenstvih. Na prejšnjem atletskem SP v Daeguju leta 2011 je na 400 metrov osvojil bronasto odličje.

sp v atletiki 400 m Kevin Borlee Tony McQuay | Avtor: EPA EPA
Lahko gre hitreje

Poleg bratov Borlee je v belgijski štafeti tekel še Antoine Gillet in skupaj so se uvrstili v petkov finale. Najmlajši brat Dylan je po uvrstitvi v finale povedal: "Ni se bilo lahko uvrstiti v finale, a to je bil naš cilj. S svojim časom smo zadovoljni, a lahko tečemo še hitreje."

Favoriti za na najvišja mesta so štafete ZDA, Jamajke, Velike Britanije ter Trinidada in Tobaga. Medtem ko je na primer izpadla ekipa Bahamov, ki je slavila na olimpijskih igrah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.