Šport
104 ogledov

Bratovž ostaja na vrhu

Bor Bratovž (v sredini) tudi po zaslugi neaktivnosti naših borcev ostaja na prve
1/11
Žurnal24 main
Tudi na drugi Žurnalovi lestvici MMA TOP 10 je na vrhu Domžalčan Bor Bratovž. Zaradi neaktivnosti večine naših borcev tudi na drugih mestih ni velikih sprememb. Poraza Vrbinca in Ramdedovića.

Na zurnalu24.si bomo odslej sredi vsakega meseca objavili lestvico najboljših 10 slovenskih MMA (mešane borilne veščine) borcev. Razloga za to sta dva. Prvi je, da je ta šport v izjemnem porastu, zanimanje javnosti je vedno večje. Drugi pa je, da bi imeli na enem mestu pregled nad dosežki slovenskih borcev v zadnjem času.

Izbor je stvar uredniške presoje, nanj pa bosta vplivala izključno dva kriterija. Vsak mesec bomo za kriterij vzeli borbe zadnjih šestih mesecev in težavnost borbe oziroma nasprotnika. Prav borba v zadnjih šestih mesecih je bila tudi pogoj, da se je borec uvrstil na našo lestvico, saj želimo, da bi bila čim bolj aktualna. Če borec več kot pol leta ne bo imel profesionalnega obračuna, se bo z lestvice samodejno  poslovil. Seveda bo pri vsakem borcu tudi kratka obrazložitev in skupno razmerje zmag in porazov v njegovi karieri. Spremljali bomo samo profesionalne borce. Zaradi premajhnega števila borcev bomo objavljali enotno lestvico in ne po težnostnih kategorijah, kot to običajno počnejo v tujini.

Tako boste poznavalci takoj opazili, da na lestvici ni imen, kot so Marko Drmonjič, Dalibor Anastasov, Tomi Cestnik in drugih. Brez skrbi, prav vsi so v našem registru, a v zadnjih šestih mesecih niso imeli borbe, zato se na lestvico niso mogli uvrstiti, kar pa se lahko spremeni že naslednji mesec.

Vse predloge, graje in mnenja sprejemamo na e-mail: sport@zurnal24.si.

Žurnalova lestvica MMA TOP 10, 15. februar 2011:

1. Bor Bratovž, rezultati v zadnjih šestih mesecih (1 zmaga-0 porazov-0 neodločenih izidov)
Bor Bratovž ostaja številka ena Žurnalove MMA TOP 10 lestvice. V zadnjem mesecu se ni boril. V letu 2011 naj bi predvidoma petkrat stopil v ring. Veliko si obetamo predvsem od njegove borbe proti Marku Drmonjiču na WFC 14 na Bledu, 22. maja. Domžalčan si je prvo mesto sicer prislužil z zmago na WFC 12 konec prejšnjega leta, ko je v Ljubljani že v prvi rundi suvereno premagal Italijana Marca Velleia in nadgradil ter potrdil zmago na WFC 11. Pričakujemo, da bo 28-letnik v novem letu čim hitreje prvič stopil v ring in podaljšal niz nepremagljivosti.

Skupaj v karieri: 2 zmagi, 1 poraz, 0 neodločenih rezultatov.

2. Bojan Kosednar (0-1-0)
Tudi tik pod vrhom ni sprememb. Bojan Kosednar ostaja na drugem mestu. Edini slovenski borec z nastopom na Japonskem se je lanskega oktobra po dveletni odsotnosti vrnil v ring. Na Poljskem je sicer izgubil proti domačinu Marcinu Heldu, vendar kljub temu pristal na drugem mestu, saj je pokazal odlično predstavo proti izjemno kakovostnemu nasprotniku in kaj lahko bi Želva vpisal sedmo profesionalno zmago. Naj še zapišemo, da Held velja za čudežnega dečka poljskega MMA (10 zmag in le en poraz).

Skupaj v karieri: 6 zmag, 4 porazi, 0 neodločenih rezultatov.


3. Miha Utroša (1-0-0)
Ljubljančan ostaja na tretjem mestu. Utroša se je proti koncu lanskega leta na premiernem borilnem spektaklu Grom Fighting Championship (GFC)  poigral s Hrvatom Renejem Pavićem in se mu oddolžil za poraz pred enim letom (stand-up). Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Utroša letos odhaja v Rusijo, kjer se bo boril v organizaciji M-1, ki je znana po svoji povezavi s slovitim Fjodorjem Jemeljanenkom.

Skupaj v karieri: 3 zmage, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

4. Lemmy Krušič - The Dog (1-0-0)
Tudi Krušič je slavil zmago na GFC, kjer pa je za Luko Žeželića  potreboval nekaj več časa kot Utroša za Pavića. Krušič je z zmago v Grosupljem pokazal, da je pozabil na poraz na WFC 11 in da še vedno velja za enega najbolj nadarjenih MMA-borcev pri nas.

Skupaj v karieri: 3 zmage, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

5. Jure Smerdelj (1-0-0)
Smerdelj je v primerjavi s prvo lestvico skočil za eno mesto, čeprav v tem času ni stopil v ring. Napredoval je predvsem zaradi poraza Primoža Vrbinca. Jure je svoj edini profesionalni nastop vpisal na premiernem borilnem spektaklu GFC, kjer je bil po sodniški odločitvi boljši od Aljoše Martinčiča.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 0 porazov, 0 neodločenih izidov.

6. Primož Vrbinc (1-1-0)
Vrbinc je eden redkih, ki je letos že vpisal nastop. V Milanu je proti domačinu Davidu Moriniju po nokavtu izgubil v prvi rundi in zaradi tega tudi izgubil eno mesto na lestvici. Vrbinc je na GFC doživel zmagoviti krst v svetu profesionalizma. V eni najatraktivnejših borb večera je v drugi rundi s tehničnim nokavtom premagal nekoliko bolj izkušenega Luko Čoža.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

VIDEO: Borba Vrbinca in Morinija:


7. Luka Čož (0-1-0)
Tudi Čož je tako kot Smerdelj pridobil eno mesto, čeprav ni imel borbe. Čož je na GFC izgubil proti Vrbincu.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 2 poraza, 0 neodločenih izidov.

8. Aljoša Martinčič (0-1-0)
Martinčič je tretji in zadnji borec, ki je pridobil mesto. Na GFC je kot edini debitant ostal brez zmage. Na tokratni lestvici pa je napredoval zaradi novega poraza Ramdedovića.

Skupaj v karieri: 0 zmag, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

9. Tomaž Simonič (0-1-0)
Zaradi neaktivnosti večine naših borcev še kako pozdravljamo premierni nastop odličnega K-1 borca Tomaža Simoniča v svetu MMA. Na sosednjem Hrvaškem je član Combat Academy iz Ljubljane na spektaklu pod imenom "Figh in the West" po sodniški odločitvi izgubil proti domačinu Marku Šintiću. Nadejamo se, da poraz Simoniču ne bo vzel volje do nadaljnega treninga in da ga bomo kmalu znova videli na delu.

Skupaj v karieri: 0 zmag, 1 poraz, 0 neodločenih izidov.

10. Edvin Ramdedović (0-2-0)
Ob Vrbincu je v Milanu nastopil tudi Ramdedović in tudi on se je domov vrnil s sklonjeno glavo, saj je izgubil proti Alexu Celottu. Za Edvina je bil to že četrti zaporedni poraz in drugi v zadnjih šestih mesecih, kar pomeni, da je padel na zadnje mesto. Vsekakor pa še enkrat ponavljamo, da 27-letnik na naši lestvici lahko seže veliko višje.

Skupaj v karieri: 3 zmage, 4 porazi, 0 neodločenih izidov.

VIDEO: Borba Ramdedovića in Celotta:


Naslednje spremembe lestvice bodo znane 15. marca 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.