Šport
57 ogledov

Bratovž trenutno najboljši

Bor Bratovž ima pred seboj še kar nekaj uspešnih let v MMA svetu. (Foto: Nik Rov
1/10
Žurnal24 main
Na zurnal24.si bomo od januarja dalje sredi vsakega meseca objavili lestvico desetih najboljših slovenskih MMA borcev (Žurnalova MMA lestvica TOP 10). Na premierni lestvici je na vrhu Bor Bratovž.

Na zurnalu24.si bomo odslej sredi vsakega meseca objavili lestvico najboljših 10 slovenskih MMA (mešane borilne veščine) borcev. Razloga za to sta dva. Prvi je, da je ta šport v izjemnem porastu, zanimanje javnosti je vedno večje. Drugi pa je, da bi imeli na enem mestu pregled nad dosežki slovenskih borcev v zadnjem času.

Izbor je stvar uredniške presoje, nanj pa bosta vplivala izključno dva kriterija. Vsak mesec bomo za kriterij vzeli borbe zadnjih šestih mesecev in težavnost borbe oziroma nasprotnika. Prav borba v zadnjih šestih mesecih je bila tudi pogoj, da se je borec uvrstil na našo lestvico, saj želimo, da bi bila čim bolj aktualna. Če borec več kot pol leta ne bo imel profesionalnega obračuna, se bo z lestvice avtomatično poslovil. Seveda bo pri vsakem borcu tudi kratka obrazložitev in skupno razmerje zmag in porazov v njegovi karieri. Spremljali bomo samo profesionalne borce. Zaradi premajhnega števila borcev bomo objavljali enotno lestvico in ne po težnostnih kategorijah, kot to običajno počnejo v tujini.

Tako boste poznavalci takoj opazili, da na lestvici ni imen, kot so Marko Drmonjič, Dalibor Anastasov, Tomi Cestnik in drugih. Brez skrbi, prav vsi so v našem registru, a v zadnjih šestih mesecih niso imeli borbe, zato se na lestvico niso mogli uvrstiti, kar pa se lahko spremeni že naslednji mesec.

Vse predloge, graje in mnenja sprejemamo na e-mail: sport@zurnal24.si.

Žurnalova MMA TOP 10 lestvica, 13. januar 2011:

1. Bor Bratovž, rezultati v zadnjih šestih mesecih (1 zmaga-0 porazov-0 neodločenih izidov)

Številka ena prve Žurnalove MMA TOP 10 lestvice je Domžalčan Bor Bratovž. Na WFC 12 konec prejšnjega leta je v Ljubljani že v prvi rundi suvereno premagal Italijana Marca Velleia in nadgradil ter potrdil zmago na WFC 11. Pričakujemo, da bo 28-letnik v novem letu še podaljšal niz nepremagljivosti.

Skupaj v karieri: 2 zmagi, 1 poraz, 0 neodločenih rezultatov

2. Bojan Kosednar (0-1-0)
Edini slovenski borec z nastopom na Japonskem se je lanskega oktobra po dveletni odsotnosti vrnil v ring. Na Poljskem je sicer izgubil proti domačinu Marcinu Heldu, vendar kljub temu pristal na drugem mestu, saj je pokazal odlično predstavo proti izjemno kvalitetnemu nasprotniku in kaj lahko bi Želva vpisal sedmo profesionalno zmago. Naj še zapišemo, da Held velja za "čudežnega dečka“ poljskega MMA (10 zmag in le en poraz).

Skupaj v karieri: 6 zmag, 4 porazi, 0 neodločenih rezultatov

3. Miha Utroša (1-0-0)
Ljubljančan, ki se lahko pohvali tudi z dvema nastopoma na Škotskem, se je na premiernem borilnem spektaklu Grom Fighting Championship (GFC) poigral s Hrvatom Renejem Pavićem in se mu oddolžil za poraz pred enim letom (stand-up). Po neuradnih, a zanesljivih informacijah Utroša v letošnjem letu odhaja v Rusijo, kjer se bo boril v organizaciji M-1, ki je znana po svoji povezavi s slovitim Fjodorjem Jemeljanenkom.

Skupaj v karieri: 3 zmage, 1 poraz, 0 neodločenih izidov

4. Lemmy "The Dog" Krušič (1-0-0)

Tudi Krušič je slavil zmago na GFC, kjer pa je za Luko Žeželića potreboval nekaj več časa kot Utroša za Pavića. Krušič je z zmago v Grosupljem pokazal, da je pozabil na poraz na WFC 11 ter da še vedno velja za enega najbolj nadarjenih MMA borcev pri nas.

Skupaj v karieri: 3 zmage, 1 poraz, 0 neodločenih izidov

5. Primož Vrbinc (1-0-0)
Vrbinc je na GFC doživel zmagoviti krst v svetu profesionalizma. V eni najbolj atraktivnih borb večera je v drugi rundi s tehničnim nokavtom premagal nekoliko bolj izkušenega Luko Čoža.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 0 porazov, 0 neodločenih izidov

6. Jure Smerdelj (1-0-0)

Predsednik GFC Jani Božič je na premiernem borilnem spektaklu priložnost ponudil kar nekaj mladeničem. Eden od njih je bil tudi Jure Smerdelj, ki je bil po sodniški odločitvi boljši od Aljoše Martinčiča.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 0 porazov, 0 neodločenih izidov

7. Edvin Ramdedović (0-1-0)
Ramdedović je po treh zaporednih zmagah pred slabimi tremi meseci v Belgiji vpisal že tretji zaporedni poraz. Rus Musa Khamanaev ga je dotolkel že v prvi rundi po slabih dveh minutah borbe. Vsekakor 27-letnik lahko na naši lestvici seže veliko višje.

Skupaj v karieri: 3 zmage, 3 poraze, 0 neodločenih izidov

8. Luka Čož (0-1-0)
Od Čoža smo na GFC vsekakor pričakovali več, toda proti debitantu Vrbincu je vpisal svoj drugi profesionalni poraz.

Skupaj v karieri: 1 zmaga, 2 poraza, 0 neodločenih izidov


9. Aljoša Martinčič (0-1-0)
Na GFC je od debitantov brez zmage ostal le Martinčič in tako pristal na zadnjem mestu naše lestvice.

Skupaj v karieri: 0 zmag, 1 poraz, 0 neodločenih izidov


10. /

Prve spremembe lestvice bodo znane 15. februarja 2011.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.