Šport
11 ogledov

"Brazilcem smo lahko enakovredni"

Gašper Okorn je zadovoljen s tem, kar so Slovenci prikazali na prvih treh tekmah Žurnal24 main
Ob 20.30 Slovence čaka tekma proti Braziliji, ki bo odločala o drugem mestu v skupini. Trener Geoplin Slovana, Gašper Okorn, je prepričan, da imamo povsem enakovredne možnosti za zmago.
Nagradna igra na FB profilu
Tudi tokrat smo za vas pripravili nagradno igro na našem Facebook profilu. Vprašaje se glasi: Kdo bo zmagal (Slovenija ali Brazilija) in za koliko točk? Tisti, ki ugane oziroma bo najbližje, dobi lepo Žurnalovo majico! Če še niste naši oboževalci, lahko postanete TUKAJ.

"Brazilcem smo lahko enakovredni, čeprav so do sedaj pokazali zavidljiv nivo. To velja predvsem za srečanje proti ZDA, ki so pred tem z lahkoto opravile z nami in s Hrvati. Brazilci so se jim precej bolj odločno postavili po robu in bili po mojem mnenju celo bližje zmagi kot Američani,“ je za zurnal24.si sprva dejal Gašper Okorn in nato nadaljeval: "Če gledamo le s tega vidika, bi lahko rekli, da so Brazilci favoriti, ampak ne moremo gledati le tako. Prepričan sem, da imamo po dnevu počitka, ki je zlata vreden, povsem odprte možnosti, da osvojimo to zmago in odlično drugo mesto v skupini."

Večina košarkarskih strokovnjakov si je enotnih, da bodo morali varovanci Memija Bečirovića za uspeh proti košarkarjem iz dežele sambe popraviti predvsem igro v obrambi. "Če pogledamo število prejetih točk, se strinjam. Vendar je treba gledati tudi na to, da smo Hrvatom nasuli praktično 90 točk. Treba je vedeti, da je napad zelo spremenljiv, saj ti enkrat gre, drugič pa ne, medtem ko lahko na drugi strani z dobro obrambo zmagaš tudi ob slabem metu, obratno pa je vedno težje," o naši obrambi razmišlja trener Geoplin Slovana in v isti sapi nadaljuje: "Lahko se pridružim, če ne grem v podrobnosti, nekemu splošnemu mnenju, da če izboljšamo obrambo, bomo zmagi veliko bližje."

Brazilcem smo lahko enakovredni, čeprav so Brazilci do sedaj pokazali zavidljiv nivo. To velja predvsem za srečanje proti ZDA, ki so pred tem z lahkoto opravile z nami in s Hrvati.
Gašper Okorn

Ko smo Okorna povprašali, kje so slabosti Tiaga Splitterja in soigralcev, smo dobili zanimiv odgovor: "Menim, da se v našem primeru, ko imamo tako kvalitetno reprezentanco, vsaj tistim, ki v tem trenutku res dobro funkcionirajo, ni treba preveč obremenjevati z Brazilci, temveč je bolje, da se obrnemo nase. Odigrati moramo tako, kot znamo, ter izkoristiti svoje prednosti."

Ob koncu krajšega pogovora smo se dotaknili vedno zanimive teme – kdo je do sedaj pokazal največ v slovenski izbrani vrsti? "Težko bi nekoga izpostavljal, toda Gašper Vidmar se razvija v pravega igralca, Goran Dragić je in bo dal svoje, Boštjan Nachbar je v zelo solidni formi, preseneča Uroš Slokar, Jaka Lakovič ima še nekaj rezerve. Lahko rečem, da je vse skupaj kar zadovoljivo,“ je odgovoril Gašper Okorn.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.