Šport
10 ogledov

Brazilci hladnokrvno čez Čile

Luis Fabiano in Robinho, ki je dosegel svoj prvi gol na SP. (Foto: EPA)
1/31
Žurnal24 main
Nova učinkovita predstava Brazilije je "Cariocam" prinesla četrtfinalni zmenek z Nizozemsko. V Johannesburgu so bili varovanci Carlosa Dunge boljši od starih južnoameriških znancev iz Čila (3:0).

To je bila še ena v seriji brazilskih zmag "Made in Dunga". Brazilci so se zdaj že s tipično lahkoto kljub na trenutke nebrazilski igri prebili mimo Čila in napovedali vroče četrtfinalno srečanje z Nizozemci. Rumeni so povedli iz ene prvih priložnosti, ko je bil po kotu Maicona najvišji Juan, že čez nekaj minut pa je še vedno šokirane Čilence še drugič utišal Luis Fabiano. Mojstrski prodor Ramiresa in zaključek Robinha je končal vsakršne upe po povratku mož z Andov.

Moramo se izboljšati v vseh sektorjih naše igre.
Carlos Dunga, selektor Brazilije

Prve pol ure tekme na Ellis Parku je zaznamoval počasen začetek Brazilcev, ki so bili povsem pripravljeni prepuščati pobudo Čilencem in čakati na svoje priložnosti. Ker ni šlo s streli od daleč, enkrat je izjemno nevarno poizkušal Gilberto Silva, pa je prva žoga v mreži "sedla" po podaji iz kota. Maicon je našel Juana, ki je z nebeškim skokom zaključil mimo nemočnega Claudia Brava. Čilenci so se še spraševali, kako za vraga zaostajajo, ko so se obrnili pa je bilo že 2:0 – fantastična akcija Robinha in Kakája, ki je "iz prve" v prostoru našel Luisa Fabiana, slednji pa je preigral vratarja in praktično že pred polčasom odločil tekmo.

Oni so najboljša ekipa na svetu.
Claudio Bravo, vratar in kapetan Čila

Dokončno je Čilencem presodil Robinho, ko je v 59. minuti kronal virtuozni slalom Ramiresa, v katerem je vezist Benfice nanizal kar nekaj nasprotnikov in nesebično odložil žogo za gol napadalca Manchestra Cityja. Do konca bi Humberto Suazo v nekaj priložnostih sicer lahko dosegel vsaj častni gol, a so fantje Marcela Bielse na ponedeljkov večer pokazali odločno premalo za kaj več kot 0:3 in pot nazaj proti Santiagu ...

Izjavi po tekmi:

Carlos Dunga (selektor Brazilije):
"Moramo se izboljšati v vseh sektorjih naše igre. Čile je igral zelo dobro, z veliko posesti, lepo so si podajali, ampak Brazilija je bila sposobna ohraniti uravnotežen nadzor nad igro."

Claudio Bravo (vratar in kapetan Čila):
"To je zelo grenka izkušnja. Žalostni smo, pričakovali smo nekaj drugega. Naredili smo, kar smo lahko. Preprosto morali smo se srečati z Brazilijo že v drugem krogu. Oni so najboljša ekipa na svetu."

SP v nogometu, osmina finala:

Brazilija : Čile 3:0 (2:0)
Juan (35), L. Fabino (38), Robinho (59)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.