Šport
19 ogledov

Brazilci pokazali svojo moč

Neymar Romulo Hulk EPA
Brazilci so tik pred začetkom olimpijskih iger z zanesljivo zmago proti Veliki Britaniji z 2:0 potrdili, da so prvi favoriti za zlato kolajno na nogometnem turnirju. Neymar zablestel s podajo in zadetkom.

Brazilska nogometna reprezentanca, ki velja za glavnega favorita za zlato na bližnjih olimpijskih igrah v Londonu, je v petek v pripravljalni tekmi že potrdila svoj status. Brazilci so namreč v Middlesbroughu premagali domačo olimpijsko zasedbo Velike Britanije z 2:0 (2:0).

V glavni vlogi je bil brazilski zvezdnik Neymar; najprej je v 12. minuti po njegovem prostem strelu Sandro žogo z glavo usmeril v mrežo, sam pa je nato v 35. minuti postavil končni izid po strelu z bele točke, potem ko je prekršek nad Hulkom naredil Micah Ricards.

Britanci bodo na domačem turnirju na olimpijskih igrah nastopili prvič po letu 1960. Strateg Stuart Pearce je v ekipo uvrstil tudi veterana Ryana Giggsa in Craiga Bellamyja, ki pa nista mogla bistveno spremeniti razmerij moči na igrišču in domači nogometaši so zasluženo izgubili. "So zelo dobra ekipa in so nas prekašali tako po pripravljenosti kot po pristopu. Oni so skupaj že več let, mi pa po dveh tekmah šele spoznavamo sami sebe," je po dvoboju priznal Pearce.

Na dosedanjih OI Brazilci, sicer zgodovinsko ena najboljših ekip na svetu, še nikoli niso osvojili zlate kolajne, tokrat pa so v London poslali zelo močno zasedbo na čelu z Neymarjem, Oscarjem in Hulkom. Britanci bodo olimpijsko tekmovanje začeli v četrtek proti Senegalu, Brazilci se bodo za uvod iger pomerili z Egiptom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.