Šport
11 ogledov

Brazilci: "Proti Sloveniji malo točk!"

Selektor Magnano (desno) ima v Leandru Barbosi enega izmed "naj" igralcev letošn Žurnal24 main
V sredo zvečer (ob 20.30) bo na kocki drugo mesto skupine B. Slovenijo po Tuniziji, ZDA in Hrvaški čakajo Brazilci. "To bo tekma z malo točkami," napoveduje brazilski zvezdnik Tiago Splitter.
Tako Američani kot Slovenci imajo močni ekipi. ZDA igrajo bolj individualno, medtem ko so Slovenci bolj kolektivni. Lahko jih premagamo.
Marcelinho

Po tem, ko bi v pravem trilerju proti ZDA kmalu pripravili eno izmed presenečenj letošnjega svetovnega prvenstva, se Brazilci pripravljajo na Slovenijo. Južnoameriška velikanka se bo proti evropski "palčici" pomerila za drugo mesto v skupini B, ki bi trenutno prineslo obračun z Avstralijo v nadaljnjem tekmovanju. Selektor carioc Rubén Magnano je po tesnem porazu z Američani (68:70) hvalil svoje moštvo, mnogi pa ga že imenujejo "nova Argentina":

Tudi na tej tekmi bo malo točk in upamo, da bomo tokrat imeli več sreče!
Tiago Splitter

"Brazilija je igrala kot Brazilija. Takšna je namreč naša ideja – negovati naš slog tudi v prihodnosti," je povedal selektor Magnano. Na tekmo s Slovenijo sta se ozrla dva igralca, in sicer Thiago Splitter, ki je še lani kot igralec Caje Laboral gostoval v dvorani Tivoli, in Marcelinho. "Glave moramo imeti vzdignjene," je po grenkem porazu dejal slednji in dodal: "Tako Američani kot Slovenci imajo močni ekipi. ZDA igrajo bolj individualno, medtem ko so Slovenci bolj kolektivni. Moramo držati skupaj in se zavedati, da jih lahko premagamo," je povedal. Splitter, ki bo spet ena največjih nevarnosti pod obema košema, pa je še pribil: "Tudi na tej tekmi bo malo točk in upamo, da bomo tokrat imeli več sreče!"

SP v košarki, skupina B, četrto kolo:

Ob 15.30:
Hrvaška – Tunizija

Ob 18.00:
ZDA – Iran

Ob 20.30:
Brazilija – Slovenija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.