Šport
17 ogledov

Brazilki premagali sestri Fabjan

Sestri Fabjan se nista uspeli prebiti v glavni del turnirja svetovne lige v odbo
1/5
Žurnal24 main
Eriki in Simoni Fabjan se ni uspelo prebiti na glavni turnir letošnje svetovne lige v odbojki na mivki. Od Slovenk sta bili bolji Brazilki Priscilla Lima in Angelia Vieira.

Erika in Simona Fabjan, ki sta v lanski sezoni kar nekajkrat dokazali, da se lahko uvrščata med najboljše dvojice v svetovni ligi, sta si v Braziliji želeli preboj na glavni del turnirja.

V prvem krogu kvalifikacij bi se morali pomeriti proti Kolumbijkama Claudio in Andreo Galindo, a se je slednja med jutranjim treningom poškodovala, Fabjanovi pa sta tako brez boja napredovali v drugi krog tekmovanja.

V nadaljevanju predtekmovanja sta se Slovenki pomerili z domačinkama Priscillo Lima in Angelo Vieira. Prvi točki sta pripadli Fabjanovima, nato pa sta pobudo prevzeli Brazilki in povedli s 7:2, v nadaljevanju tekme pa s pridom izkoriščali številne napake slovenskih odbojkaric, ki sta nekoliko bolje zaigrali šele na koncu niza, ki sta ga Brazilki dobili z 21:11.

Tudi v drugem nizu sta bolje začeli Brazilki in povedli z 11:7. Erika in Simona Fabjan sta nato zaigrali veliko bolj agresivno in z dobrimi servisi začeli pritiskati na nasprotnici, odlični pa sta bili tudi v obrambi in v napadu, kjer sta postali nerešljiva uganka za brazilsko dvojico. Domačinki sta imeli pri izidu 20:19 sicer prvo zaključno žogo, a je nista izkoristili, nato pa sta pobudo prevzeli Slovenki in po vodstvu s 25:24 jima je uspelo zaključili tretjo žogo za niz.

A medtem ko sta se Fabjanovi že veselili osvojenega niza, je glavni sodnik razveljavil odločitev stranskega sodnika in točko prisodil Brazilkama. Slovenki je odločitev sodnika vrgla iz ritma, sledila sta dva slabše odigrana napada in Brazilki sta zmagali s 27:25.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.