Šport
7 ogledov

Brez bele zastave v Celovec

Bojan Zajc še vedno odigra kakšno partijo hokeja. Žurnal24 main
V devetem kolu Lige Ebel Jeseničani gostijo Linz, Ljubljančani pa odhajajo v Celovec. Železarji si želijo nadaljevanja uspešnega niza, zmajčki pa prekinitve negativnega niza.
Hokejisti Tilie Olimpije bodo v gosteh poskušali presenetiti KAC
Zmaji so v dosedanjih osmih kolih Lige Ebel osvojili samo tri točke, v devetem pa jih v petek ob 19.15 čaka gostovanje pri drugouvrščenih Celovčanih. KAC je do zdaj že petkrat zmagal. "Poskušali bomo odigrati čim bolje. Na zadnji tekmi v Beljaku kljub porazu nismo igrali slabo, bo pa tudi tokrat zelo težko. Celovčani se nam bodo želeli maščevati za poraz v končnici prejšnje sezone, vendar se na pot ne odpravljamo z belo zastavo. Poskušali bomo presenetiti," je pred gostovanjem v Celovcu povedal Bojan Zajc . Ta po razrešitvi Mika Posme opravlja delo glavnega trenerja, na petkovi tekmi pa bo verjetno spet lahko računal na Tomaža Vnuka in Ralpha Intranuova , ki se vračata po poškodbah: "Odločitev o njunem nastopu bo padla po jutranjem treningu. Vrnitev dveh tako kakovostnih igralcev bi bila zelo dobrodošla." V zelenem dresu bo najverjetneje zaigral tudi Finec Jesse Niinimaki , ki bo v Ljubljani en mesec na preizkušnji . "Ker je bil izbran tudi na naboru lige NHL, je zagotovo dober hokejist. Več bom vedel po prvi tekmi, menim pa, da je uprava naredila dobro potezo," je še dejal Zajc.

V Podmežakli se obeta hud boj med Linzem in Jesenicami. © SPS

 

Jeseniški hokejisti želijo uspešen niz nadaljevati z zmago proti ekipi Black Wings iz Linza
Jeseniški hokejisti bodo v devetem kolu Lige Ebel gostili Črna krila iz Linza . Ta so slabo krenila v novo sezono, hokejisti iz Linza so do zdaj zbrali šest točk, na lestvici pa za njimi zaostajajo le ljubljanski hokejisti. "Vedno je težko igrati proti ekipi, ki je v manjši krizi. Nikoli namreč ne veš, kdaj se ji bo odprlo. Linz bo tako zelo nevaren. Tokratni tekmec zelo dobro drsa, ima izjemnega vratarja in močno obrambo. Ne bo nam lahko, vendar na domačem ledu vsekakor želimo zmagati," je o petkovi tekmi povedal David Rodman , ki je s šestimi zadetki in sedmimi podajami prvi napadalec železarjev v tej sezoni. Povratnik v jeseniško ekipo je še dodal: "Ko tako dobro odpreš sezono, je potem vse precej lažje. Ta zagon nam lahko pomaga tudi na tekmi proti Linzu." Jeseničani so se na dosedanjih tekmah izkazali predvsem v napadu. Dosegli so kar 39 zadetkov, kar znaša v povprečju kar 4,9 gola na srečanje.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.