Šport
13 ogledov

Brez bele zastave v Veszprém, zadnji vlak Gorenja

Lekai Croatia Osiguranje Zagreb Celje Pivovarna Laško Arena Slavko Midzor/PIXSELL
Celje Pivovarno Laško v soboto čaka gostovanje pri enem od najmočnejših klubov v letošnji izvedbi Lige prvakov, madžarskem Veszprému. Velenjčani na že odločilni tekmi gostijo Logroño.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so konec minulega tedna v dvorani Zlatorog občutili moč madžarskega Vezpréma, konec tega tedna pa jih čaka nov obračun z morda glavnim kandidatom za končno zmago v evropski Ligi prvakov. Madžarsko-slovenski klubski obračun se bo v soboto, 23. novembra, v Veszprému pričel ob 18.45.

"Madžari so absolutni favoriti tega dvoboja, mi pa se jim bomo skušali zoperstaviti po naših najboljših močeh. V Veszprém gremo brez bele zastave in rezultatskega pritiska, z neobremenjeno igro jih bomo poskušali tudi presenetiti. Če si bodo gostitelji že uvodoma priigrali visoko prednost, potem bom priložnost za dokazovanje ponudil vsem svojim varovancem," je pred odhodom v mesto v bližini Blatnega jezera dejal celjski trener Vladan Matić, ki se dobro zaveda, da najbolj usodne tekme v Ligi prvakov, a tudi domačem prvenstvu, šele sledijo.

Pogled že proti Zagrebu in Gorenju

"Po sobotni tekmi na Madžarskem bomo gostili Zagreb Croatio Osiguranje in Gorenje Velenje, ti dve tekmi pa sta veliko bolj pomembni," je dodal Matić, ki je svoje varovance na sredini tekmi z novomeško Krko popeljal do enajste zmage v državnem prvenstvu.

"V Veszprému nas čaka še težja naloga. V tamkajšnji Areni se lahko zmage gostujočih ekip preštejejo na prste ene roke, v minuli sezoni je to uspelo le Kielu v četrtfinalu Lige prvakov. Na Madžarskem nimamo kaj izgubiti, lahko smo povsem sproščeni in neobremenjeni z izidom. Za nas bosta veliko bolj pomembni domači tekmi z Zagrebom in Zaporožjem, proti njima moramo iskati priložnost za napredovanje v osmino finala," je pred sobotno tekmo dejal Gašper Marguč.

Prva tekma 40 minut enakovredna

"V takih dvobojih nimamo kaj izgubiti. Moramo igrati borbeno in brez strahu ter prikazati čim boljšo predstavo na Madžarskem," je bil kratek in jedrnat Sebastian Skube, medtem ko je vratar Urban Lesjak dodal: "Na prvi tekmi smo se štirideset minut povsem enakovredno kosali z njimi. Res pa je, da so nato naše štiri zaporedne napake kaznovali z zadetki in pobegnili na varno razdaljo, ki je vse do zaključka tekme nismo uspeli več ujeti. V Veszprém gremo sproščeni, saj dejansko nimamo kaj za izgubiti. Nihče od nas ne pričakuje zmage, vseeno pa pričakujem, da bomo odigrali kvalitetno in bomo ponosni zapustili tamkajšnjo Areno."

Celjska zasedba je na dosedanjih tekmah v skupinskem delu Lige prvakov premagala ruski Sankt Peterburg in ukrajinski Motor Zaporožje ter klonila proti Vesprému, Zagrebu in nemškemu Rhein-Neckar Löwnu. Slovenske rokometne podprvake bo na sobotni tekmi spodbujalo približno 150 celjskih navijačev. Pravico na dvoboju bosta delila Izraelca Shlomo Cohen in Yoram Peretz, delegat bo Avstrijec Martin Hausleitner.

Velenjčani lovijo zadnji vlak

Pred rokometaši velenjskega Gorenja je najbolj pomembna domača tekma v skupinskem delu Lige prvakov. V primeru zmage nad tekmeci iz španskega Logroña bodo podaljšali upanje za uvrstitev v osmino finala, v nasprotnem primeru bodo močno zmanjšali možnosti za "top 16". Slovensko-španski obračun se bo v soboto, 23. novembra, pričel ob 20.30.

(Gorenje Velenje - Aalborg) liga prvakov | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Velenjčani so bili konec minulega tedna na pragu zmage na Pirenejskem polotoku, vendar so v prelomnih trenutkih dvoboja naredili številne osnovnošolske napake in v zadnjih dvajsetih minutah zapravili štiri gole prednosti, na koncu pa klonili z 31:34.

Brez Dobelška in Cingesarja

Sobotna tekma z Naturhouse La Riojo bo zavoljo težkega položaja v skupini D – velenjska ekipa je na dosedanjih petih tekmah po uvodni zmagi nad švedskim Drottom Halmstadom nato izgubila še proti nemškemu Hamburgu in Flensburgu ter danskemu Aalborgu – življenjskega pomena, tega pa se dobro zavedajo v Šaleški dolini.

"Ose" na sobotnem obračunu v Rdeči dvorani ne bodo mogli računati na Luko Dobelška in Darka Cingesarja, pod vprašajem pa je tudi nastop Roka Golčarja. Oteževalna okoliščina je, da bodo v soboto igrali že tretjo tekmo v sedmih dneh, za njimi pa je tudi naporna pot s Pirenejskega polotoka v domovino.

Vajdl želi manj tehničnih napak

"Ritem tekem je res hud in naporen, a najbolj pomembno je, da se moji varovanci zavedajo, da na sobotni tekmi lovijo zadnji vlak za uvrstitev v osmino finala. Vemo, da nam bo na nasprotni strani igrišča stal kakovosten tekmec, ki se je izkazal že na prvi medsebojni tekmi. Upam, da bomo na povratnem dvoboju v Velenju zmanjšali število tehničnih napak, ki jih je bilo v Logroñu odločno preveč v trenutkih, ko se je lomila tekma," je pred sobotnim izjemno pomembnim obračunom s trenutno drugouvrščeno ekipo v španskem prvenstvu dejal velenjski trener Ivan Vajdl.

"Na sobotni tekmi moramo prikazati kakovostno predstavo v obrambi in onemogočiti izjemno močne krožne napadalce španske ekipe ter preprečiti njihovo povezavo z zunanjo vrsto. Če bomo v tem elementu igre uspešni, potem bo veliko lažje osvojiti dve pomembni točki. V napadu moramo doseči čim večje število tako imenovanih lahkih golov, na španski gibljivi obrambni različici 5-1 ali 6-0 si bomo veliko težje izborili priložnosti za čiste strele," je še dodal Vajdl.

Pravico na slovensko-španskem sobotnem klubskem obračunu v Rdeči dvorani bosta delila Portugalca Ivan Cacador in Eurico Nicolau, delegat bo Norvežan Bjorn Hogsnes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.