Šport
43 ogledov

Brez Blaža Janca v Švico

Veselin Vujović Francija Slovenija SP v rokometu polfinale EPA
Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je po zadnjem treningu v Zrečah določil 17 rokometašev, ki bodo odpotovali v Schaffhausen in kandidirali za nastop na sredini tekmi proti Švicarjem.

Moška članska reprezentanca je v odličnih pogojih v Zrečah končala osemdnevne priprave na peto kvalifikacijsko tekmo v boju za evropsko prvenstvo 2018, ki bo na sporedu v sredo ob 20.15 v Švici. V Schaffhausen, kjer bo Slovenija nastanjena v hotelu tik ob dvorani, bo reprezentanca s 17 rokometaši odpotovala zjutraj z ljubljanskega letališča, šestnajsterica za tekmo pa bo znana v sredo dopoldne po tehničnem sestanku.

Selektor Veselin Vujović se je odločil, da v Švico ne popelje Nejca Cehteta, Klemna Ferlina, Gregorja Potočnika ter Blaža Janca, ki si je na enem izmed zadnjih treningov zvil gleženj in je vprašljiv tudi za nastop na zadnji, odločilni tekmi kvalifikacij proti Portugalski v soboto, 17. junija, ob 20.00 v Kopru. Janc trenutno opravlja intenzivno fizioterapijo z reprezentančnim terapevtom Žanom Rantom Roosom in se bo ekipi, tako kot ostala trojica, priključil v četrtek v Izoli.

Vujović je v ekipo za tekmo proti Švici uvrstil naslednje igralce: Matevž Skok, Blaž Blagotinšek, Matic Verdinek, Gašper Marguč, Jure Dolenec, David Miklavčič, Tilen Kodrin, Matej Gaber, Marko Bezjak, Saša Barišić, Jan Grebenc, Miha Zarabec, Igor Žabič, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar, Patrik Leban in Urh Kastelic.

Neposredni prenos izjemno pomembne tekme si bo moč ogledati na TV Slovenija 2, prav tako kot dvoboj v Kopru, za katerega so vstopnice še na voljo. Zanimanje za tekmo je zelo veliko, zato pri Rokometni zvezi Slovenije vsem športnim ljubiteljem svetujejo, da si vstopnice zagotovijo čim prej in ceneje v predprodaji na bencinskih servisih Petrol in ostalih prodajnih mestih sistema Moje karte.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.