Šport
64 ogledov

Brez Bombača, prihajajo nova imena

veselin vujović EPA
Pred slovensko reprezentanco sta odločilni tekmi za nastop na EP prihodnje leto na Hrvaškem, selektor Veselin Vujović pa je razkril seznam kandidatov za junijska obračuna s Švico in Portugalsko.

Slovenija je po štirih odigranih tekmah v skupinskem delu na tretjem mestu. Za vodilno Nemčijo, ki si je že zagotovila nastop na evropskem prvenstvu, zaostaja za pet, za drugouvrščeno Portugalsko pa za dve točki.

Slovenija se bo 14. junija pomerila s Švico v Schaffhausnu, s Portugalsko pa 17. junija v Kopru. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili dve najboljši izbrani vrsti iz skupine 5.

Slovenski rokometaši bodo priprave pričeli 5. junija v Zrečah, do 10. junija pa bodo vadili brez Marka Bezjaka, Primoža Prošta in Jureta Dolenca, ki imajo klubske obveznosti. V sklopu priprav bodo odigrali dve prijateljski tekmi s Črnogorci, prva bo 8. junija v Škofji Loki, druga pa dan kasneje v Šmartnem pri Litiji.

Seznam:

- vratarji: Urh Kastelic (Pick Szeged), Matevž Skok (Zagreb), Klemen Ferlin (Gorenje Velenje) in Primož Prošt (Göppingen);

- krilni igralci: Blaž Janc, Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Darko Cingesar (Zagreb), Gašper Marguč (Veszprem) in Matic Verdinek (Maribor Branik);

- zunanji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Jure Dolenec (Montpellier), Jan Grebenc, Nik Henigman, Patrik Leban (vsi Riko Ribnica), Miha Zarabec, Borut Mačkovšek, Žiga Mlakar (vsi Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb) in Nejc Cehte (Gorenje Velenje);

- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Igor Žabič (Sporting).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.