Šport
17 ogledov

Brez Brodeurja ni šlo

brodeur01_reuters Žurnal24 main
V ligi NHL so hokejisti Buffala izkoristili redko odsotnost odličnega vratarja v vrstah New Jerseya Martina Brodeurja in na gostovanju slavili zmago z 2:0. Islandersi zmagali šele po podaljšku.
 

Liga NHL

New Jersey : Buffalo 0:2
NY Islanders : Columbus 4:3 *
Chicago : Colorado 6:2
* - po podaljšku

Vratar Buffala Ryan Miller je zbral 24 obramb in že drugič zapored svojo mrežo ohranil nedotaknjeno. Za Sablje, ki z osmimi zmagami v dvanajstih tekmah zasedajo vrh Severovzhodne divizije, je v prvi tretjini zadel Jason Pominville , v zadnjem delu igre pa njegov dosežek za zanesljivo zmago z 2:0 ponovil še Patrick Kaleta .

V vratih močno oslabljenih Vragov, zaradi poškodb so manjkali štirje igralci, je poškodovanega Martina Brodeurja zamenjal Kevin Weekes . Brodeur je v vratih New Jerseya stal na kar zadnjih 57 tekmah. Kljub porazu in dejstvu, da je Weeks zamenjal odličnega 15-letnega veterana na ledenih ploščah lige NHL, pa je bil za svoje delo pohvaljen: "Kevin je opravil svoje delo odlično," je po srečanju dejal trener Buffala Lindy Ruff in dodal, da jih je nekajkrat z odličnimi obrambami spravil v obup in dejal še, da se lahko zato, da so odnesli celo kožo, zahvalijo tudi sreči. Week je prvi zadetek prejel 34 sekund pred koncem prve tretjine, ko je Pominwillw zadel po igri z igralcem več. New Jersey je v drugi in tretji tretjini prevzel pobudo in nadstreljal Sablje (razmerje v strelih 21:10), a se je z obrambami vselej izkazal Ryan Miller . Zmagoviti gol je 12 minut pred koncem srečanja dosegel Kaleta, s tem pa je Buffalo na vrhu lestvice svoje divizije prehitel Montreal .


Islandersi so se veselili tretje zmage v sezoni. © Reuters

 

Najbolj zanimiv obračun je bil v New Yorku , kjer so se v derbiju spodnjega dela lestvice Vzhodne konference navijači Islandersov domače zmage nad Columbusom veselili šele po podaljšku. Po tem ko so po prvi tretjini mreže obeh moštev ostale nedotaknjene, so v drugi gostitelji pritisnili na plin in kar trikrat zatresli mrežo Columbusa. Pred zadnjimi 20 minutami je vse kazalo na zanesljivo zmago Islandersov, a se Modre Jakne niso predale. Po štirih minutah je najprej zadel Marc Methot , 70 sekund kasneje pa na le zadetek zaostanka znižal R.J. Umberger . Isti igralec je za velik preobrat in izenačenje poskrbel devet minut pred koncem rednega srečanja. O zmagovalcu je odločal podaljšek, v katerem so bili srečnejši in spretnejši gostitelji. Po 3 minutah in 13 sekundah je za navdušenje in tretjo zmago v sezoni z drugim zadetkom poskrbel Chris Campoli .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.