Šport
23 ogledov

Brez Cacaua: Löw na Euro z dvema napadalcema

Cacau je zadel za končnih 4:0. Reuters
Nemški selektor Joachim Löw je s končnega seznama igralcev za Euro 2012 v ponedeljek izpustil napadalca Cacaua in najstnika Juliana Draxlerja, kar pomeni, da bodo eni glavnih favoritov turnirja na Poljskem in v Ukrajini tja odpotovali z le dvema napadalcema.

Mario Gómez (Bayern München) in Miroslav Klose (Lazio) sta edina napadalca, ki ju bo s seboj na Euro 2012 vzel Joachim Löw, potem ko je nemški selektor dan pred uradnim rokom za oddajo postav predstavil svoj seznam 23 nogometašev za turnir na Poljskem in v Ukrajini.

"Že od začetka sem vedel, da bo veliko konkurence," je po objavi novice dejal Cacau, 31-letni napadalec brazilskih korenin, ki je bil član ekipe na zadnjem svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, a je letos pri Stuttgartu izgubil mesto v prvi postavi.

"Tako kot mladi igralci sem tudi jaz zelo razočaran, a vseeno se počutim kot del ekipe in ji želim, iz dna srca, da bi odigrali odličen Euro," je še pristavil Cacau. Löw je s seznama izpustil tudi 20-letnega vratarja Marca-Andréja ter Stegna (Borussia Mönchengladbach), ki je branil na sobotni prijateljski tekmi proti Švici (3:5).

"Seveda sem razočaran. Poraz na mojem reprezentančnem debiju je bil pomemben trenutek v moji karieri in upam, da bom še enkrat dobil takšno priložnost," je povedal Ter Stegen. Poleg najstnika Juliana Draxlerja (Schalke 04) je Löw prečrtal še Svena Benderja (Borussia Dortmund), medtem ko je njegov brat dvojček Lars Bender (Bayer Leverkusen) prišel med 23.

Končni seznam nemške reprezentance za Euro 2012:

Vratarji: Manuel Neuer (Bayern München), Tim Wiese (Werder Bremen), Ron-Robert Zieler (Hanover 96);

Branilci: Holger Badstuber (Bayern München), Jerome Boateng (Bayern München), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Philipp Lahm (Bayern München), Per Mertesacker (Arsenal), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund);

Vezisti: Lars Bender (Bayer Leverkusen), Mario Götze (Borussia Dortmund), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Sami Khedira (Real Madrid), Toni Kroos (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Mesut Özil (Real Madrid), Lukas Podolski (1. FC Köln/Arsenal), Marco Reus (Borussia Mönchengladbach), Andre Schürrle (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München);

Napadalci: Mario Gómez (Bayern München), Miroslav Klose (Lazio).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.