Šport
11 ogledov

Brez čudeža: slalom odpovedan!

Žurnal24 main
Le čudež lahko reši slalom za Zlato lisico v Mariboru, je sinoči dejal direktor ženskega dela svetovnega pokala, Atle Skaardal. Ni ga bilo! Nekaj minut pred osmo zjutraj so tekmo odpovedali!

Prva vožnja slaloma za 47. Zlato lisico na Mariborskem Pohorju je bila predvidena za ob 9.30, a je uro in pol prej prišla nezaželena, a pričakovana novica – tekma je odpovedana! Po jutranjem ogledu proge je žirija ugotovila, da so vremenske razmere, visoke temperature, onemogočile dobro utrditev proge.

Za nas po finančni plati to zagotovo pomeni udarec. Prezgodaj pa je za zaključke. Nekaj dni bomo potrebovali za analize in takrat bomo povedali, kako smo zaključili letošnjo tekmo. Zavarovana je tretjina stroškov za pripravo tekme in prepričan sem, da bomo škodni zahtevek lahko uveljavili.
Srečko Vilar
"Za nas po tej noči ni bilo nobenega dvoma; ni bilo mogoče, da bi obdržali progo v dovolj dobrem stanju za tekmo svetovnega pokala. Včeraj smo postavili progo, jo polili z vodo, da bi kemikalije, ki smo jih že prej posuli, reagirale. Upali smo, da bo noč jasna in da bo proga zmrznila. To se je sicer zgodilo, vendar še vedno ni zadostovalo, saj proga ni bila dovolj trda. Poleg tega smo vedeli, da se obeta otoplitev v naslednjih urah. Še enkrat smo poskušali z vodo in kemikalijami, vendar do reakcije ni prišlo in proga je bila enostavno premehka," je pojasnil direktor ženskega dela svetovnega pokala v alpskem smučanju, Norvežan Atle Skaardal.

"Škoda, da sta bili tekmi odpovedani. V Mariboru vedno rada tekmujem in dosegam dobre rezultate. Veseli pa me, ker sem dobila v soboto potrditev, da sem na dobri poti in da smo imeli dovolj časa za usklajevanje z novim serviserjem. Videl je, kakšne in kako pripravljene smuči potrebujem. Tako se zdaj osredotočam le na smučanje in ni več prisotne negotovosti. Zato sem bolj sproščena. Žal mi je, da vsega tega nisem mogla v polni meri dokazati pred navijači na Pohorju in da se trud organizatorjev ni poplačal," je dejala Tina Maze.

Slovenske barve bi zastopale Tina Maze (s startno številko 11), Maruša Ferk (66), Ula Hafner 68), Eli Plut (70), Vanja Brodnik (71) in Katarina Lavtar (72).

Smučarji so v Wengnu, kjer jih ob 10.15 čaka prva vožnja slaloma.

Tekmovalna žirija na čelu z direktorjem ženskega dela svetovnega pokala v alpskem smučanju Atlejem Skaardalom je v soboto po 25 tekmovalkah odpovedala veleslalomsko preizkušnjo. Slabe vremenske razmere in visoke temperature so onemogočile dobro utrditev proge. Do odpovedi je vodila Nemka Viktoria Rebensburg, olimpijska zmagovalka, sedem stotink je za njo zaostajala najboljša slovenska smučarka Mazejeva, tretja pa je bila vodilna v skupnem seštevku svetovnega pokala Nemka Maria Riesch (+0,21).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.