Šport
16 ogledov

Brez čudeža v Leónu

Žurnal24 main
Rokometaši Celja P. L. so tesno izgubili prvo tekmo na kvalifikacijskem turnirju za nastop v ligi prvakov. Domači Ademar jih je premagal s 26:25 (12:12).
Celjani so po najslabši sezoni v zgodovini samostojne Slovenije upali na podoben čudež kot pred petimi leti. Takrat so po neverjetnem preobratu v osmini finala, ko so v Celju protiAdemarju Leonu nadoknadili 13 golov zaostanka, tudi osvojili LP. Danes se nov izjemen podvig ni zgodil. Pred polno dvorano so pivovarji po napovedih igrali brez Aleša Pajoviča, Miladina Kozline, Branka Bedekoviča ter Aljoše Rezarja. Začetek je minil v izenačeni igri, brez visokega ritma. Še v enajsti minuti je na semaforju pisalo 4:4. Kljub temu, da so domači povedli, so jih Celjani do konca prvega polčasa ujeli in na odmor odšli z izenačenjem (12:12).

Drugi del so Celjani začeli z igralcem manj (izključen je bil vratar Beno Lapajne) in domači so se spet odlepili, pivovarji pa so jih pri 22:22 znova ujeli. Nato jih je počasi že zdelala utrujenost zaradi (pre)kratke klopi, in tudi razpoloženi Lapajne ni mogel preprečiti končnega poraza. Celjani so imeli v zaključku tekme sicer še priložnost približati se na en gol in celo izenačiti, a jim ni uspelo.

Celjani bodo v soboto igralo še proti Lemgu, v nedeljo pa proti Kadettnu. Slednji so Lemgo danes premagali s 30:29 (13:14).

Kvalifikacijski turnir za nastop v ligi prvakov, León, 1. kolo:

Ademar León : Celje Pivovarna Laško 26:25 (12:12)

Ademar: Alamo Yeste, Alilović, Carou, Martins Da Costa 4 (3), Vega 2, Castresana 1, Buntić 5, Krivošljikov 4, Černov, Prce 2, Mikel Aguirrezabalaga Garcia 2, Javier Ortigosa Cotin, Stranovsky 4 (1), Doder, Bičanić 2
Celje: Štochl, Lapajne, Čančar, Savič, Vugrinec 2, Razgor 3 (1), Mačkovšek, Toskić 7, Kojić 5, Gorenšek, Koljanin, Kokšarov 3 (1), Zorman 1, Dačevič 4
Sedemmetrovke: Ademar 5 (4); Celje Pivovarna Laško 3 (2)
Izključitve: Ademar 10; Celje Pivovarna Laško 12 minut
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.