Šport
26 ogledov

"Brez Gasparinija ste en navaden drek“

odbojka, alen pajenk, tine urnaut CEV
Za slovensko člansko odbojko je sanjski teden. Prvič v zgodovini sta se na evropsko prvenstvo uvrstili tako moška kot ženska reprezentanca, ki ga bosta gostili Bolgarija in Italija oz. Nizozemska in Belgija. Obema je to uspelo v dodatnih kvalifikacijah.

Moška reprezentanca je na dodatnih kvalifikacijah premagala Portugalsko, ki je v svetovni lestvici odbojkarskih ekip kar 12. mest pred Slovenijo. Pod vodstvom novega selektorja Italijana Andree Gianija je moška reprezentanca premagala ekipo Portugalske v domačem Mariboru, na povratni pa so imeli Gianijevi izbranci kar nekaj težav. Niso ponovili igre iz Maribora, a vseeno dobili dva niza, kar je bilo dovolj, da so si priigrali vozovnico za Varno, kjer bodo na evropskem prvenstvu igrali v skupini C skupaj s Poljsko, Belorusijo in Belgijo.

"Kar smo si želeli, smo storili. Ni pa bilo vse idealno, čaka nas veliko dela. Imamo veliko prostora za napredek in tudi časa, da reči izboljšamo. Zdaj se bomo nekoliko spočili, nato pa skozi evropsko ligo, ki jo želimo dobiti, začeli izboljševati našo igro. Meni je vseeno, kako igra kakšen posameznik, zame je pomembna samo ekipa. Ta je pokazala, da ji manjka zbranosti in na tem bomo delali," je po tekmi razmišljal Giani.

Italijanski strokovni štab slovenske zasedbe je bil med in po tekmi deležen precej provokacij, predvsem kondicijski trener Oscar Berti je moral ob igrišču ves čas poslušati opazke tekmečevega statistika: "Brez Mitje Gasparinija je vaša ekipa en navaden drek," je Portugalec ves čas momljal Italijanu, ki pa je ostajal miren in ga je na koncu vljudno pozdravil: "Se vidimo v Bolgariji, oprostite, a boste vi tudi tam.“

Slovenke prvič na svetovno prvenstvo

Slovenska ženska reprezentanca bo letos prvič nastopila na svetovnem prvenstvu. Na dodatnih kvalifikacijah so odbojkarice premagale Francijo.

Slovenke, odbojka | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

"Ta uspeh je sad lanske evropske lige. Sestavila se je reprezentanca, s katero je užitek delati. Izkušene igralke, kot sta Katja Medved in Marina Cvetanovič z užitkom prihajata na priprave, kar je naš največji uspeh, ki se je pokazal pri rezultatu. Vse prevečkrat se poudarja tudi moje zasluge, a sam lahko rečem, da je duša reprezentance moj pomočnik Matjaž Hafner, ne smem pa pozabiti na statistika Sebastjana Mavriča in druge, ki so nam pomagali. Uvrstitev na evropsko prvenstvo je nagrada za trud, ki so ga dekleta kazala zadnje leto," je po tekmi dejal selektor Bruno Najdič.  

Komentarjev 1