Šport
21 ogledov

Brez Mandele na uvodni tekmi

Nelson Mandela se ne bo udeležil uradnega odprtja in uvodne tekme med Južnoafriš Reuters
Nelson Mandela je dokončno odpovedal udeležbo na uvodni tekmi svetovnega prvenstva v nogometu med gostitelji prvenstva in izbrano vrsto Mehike.

Prvi demokratično izvoljeni predsednik Južnoafriške republike, borec proti apartheidu Nelson Mandela, je udeležbo odpovedal zaradi smrti 13-letne pravnukinje. Deklica je bila na poti s svojo prababico, nekdanjo Mandelovo soprogo Winnie Madikizela Mandela. Policija je voznika avtomobila, ki naj bi bil vinjen, že prijela. Winnie v nesreči ni bila huje poškodovana.

"Ne bi bilo primerno, če bi se osebno udeležil slovesnosti ob odprtju SP. Prepričani smo, da bodo Južnoafričani in ljudje po vsem svetu solidarni z gospodom Mandelo in njegovo družino v tej tragediji. Še vedno verjamemo, da je SP zgodovinska priložnost za Južno Afriko in celino, in prepričani smo, da bo velik uspeh," so v izjavi za javnost zapisali Mandelovo pojasnilo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.