Šport
6330 ogledov

Brez milosti: vrhunski tenisač mora sredi kariere na služenje vojaškega roka

Soon-woo Kwon Profimedia
Kwon Soon-woo, 112. teniški igralec sveta ta hip, bo moral prekiniti kariero, saj ga čaka obvezno, kar 18 mesecev dolgo služenje vojaškega roka, poroča španska Marca.

25-letni Kwon Soon-woo je imel priložnost, da se služenju obveznega vojaškega roka izogne, toda na Azijskih igrah bi moral osvojiti naslov bodisi v konkurenci posameznikov bodisi v konkurenci dvojic. To mu ni uspelo, tudi zato so bile reakcije na dvoboju, ki ga je izgubil, pretirano čustvene. Razbijal je lopar, ni se želel rokovati z nasprotnikom itd.

Njegov poraz je bil vse prej kot pričakovan, saj se je v drugem krogu meril z malo znanim tajskim teniškim igralcem Samrejem Kasiditom. Ta trenutno zaseda šele 634. mesto na ATP-lestvici. Po porazu med posamezniki je imel še eno priložnost, da osvoji zlato, in sicer v dvojicah z rojakom Seongom Chanom Hongom. A tudi v konkurenci dvojic Korejcu ni uspelo, na koncu sta se s partnerjem morala zadovoljiti z bronom. To pa za južnokorejske oblasti ni dovolj, da mu ne bi bilo treba na služenje obveznega vojaškega roka.

Kasneje se je zmagovalec dveh ATP turnirjev za svoj izpad (glej vdelani video zgoraj) Kwon, ki je na ATP lestvici najvišje bil na 52. mestu, preko družbenih omrežij opravičil, zapisal je, da takšno obnašanje ne pritiče zastopanju državnih barv.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.