Šport
10 ogledov

"Brez naslova ne grem domov!"

1/9
Žurnal24 main
Včeraj sta stopila na tehtnico, Dejan Zavec in Isaac Hlatshwayo, nocoj ob 21. uri se bosta udarila za svetovni naslov v veltrski kategoriji. V videu si poglejte, kako je bilo na tehtanju.
Tehtanje
V dodanem videu si oglejte nekaj prizorov iz tehtanja.

Prvi je na tehnico stopil aktualni svetovni prvak, Isaac Hlatshwayo, kazalec se je ustavil 66,40 kg. Nato pa naš Dejan Zavec, ki je tehtal točno 66,48 kg. Promotor borbe, Srb Branko Milenković iz Kruševca je bil začuden nad veliko slovensko ekipo. "Pričakujem spektakularno borbo, saj se tokrat za naslov borita dva zares vrhunska boksarja!"

Tako Dejan kot Isaac sta bila zelo razpoložena, toda ko je beseda stekla o borbi, sta bila oba zelo resna in prepričana v svoj uspeh. "Ostajam na vrhu, nihče me ne more vreči iz prestola," je bil odločen The Angel, kot kličejo Issaca domačini. Slovenski šampion mu ni ostal dolžan. "Prišel sem po naslov,  domov ne odhajam brez njega,"  je besedni dvoboj zaključil Zavec. Trener štajerske jeklene pesti, Nemec Dirk Dzemski, je bil bolj preudaren. "Najprej naj dela razum, Dejana čaka izjemo težka borba. Srce naj govori po borbi. Tudi sam sem prepričan, da bo Dejanu uspelo."

Dvoboj med Zavcem in Hlatshwayom bosta sodila dva sodnika iz Južnoafriške republike ter sodnik iz Združenih držav Amerike.

Dejanov manager Ulf Steinforth je ves čas tehtanja mirno sedel, na koncu pa dvignil roko v zrak kot znak, da je njegov varovanec več kot odlično pripravljen. Dejan je moral zadnji dan izgubiti kar nekaj svoje teže. "Dejan je danes naporno treniral in tekel, tako da je izgubil nekaj več kot 2,5 kilograma. Kljub temu se je izredno dobro počutil, sami ste videli na tehtanju," je dodal kondicijski trener Tomi Jagarinec.   

Takoj po tehtanju je številna slovenska ekipa odšla do restavracije, ­­kjer se je Dejan do sitega najedel. Kot je obljubil, je z lahkoto zmazal veliko porcijo špagetov in dva velika zrezka. Takoj po večerji je odšel v posteljo, čaka ga namreč življenjska borba, dvoboj vseh dvobojev.

Če bo Dejan Zavec kot prvi Slovenec osvojil naslov profesionalnega boksarskega prvaka, bomo izvedeli šele v petek, ko bo približno ob 21. uri stopil v ring Wembley Arene v Johannesburgu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.