Šport
10 ogledov

Brez Rossija bo naslov manj vreden

Jorge Lorenzo je Valentina Rossija letos že dvakrat premagal. Zdaj mu bosta tekm Žurnal24 main
Pred začetkom dirkaškega vikenda na prenovljeni stezi v Silverstonu je med dirkači v razredu MotoGP še vedno v ospredju odsotnost Valentina Rossija. Brez njega bo naslov prvaka manj vreden, so enotni.
Ta šport je boljši z Rossijem. Na stezi zaradi njega vsi dirkamo bolje.
Nickey Hayden

Od leta 1996 Valentino Rossi (Fiat Yamaha) dirka v motociklističnem svetovnem prvenstvu. Na 230 dirkah je dosegel 104 zmage. Vse do pred 14 dni ni izpustil niti ene dirke. Na treningu za VN Italije pa si je zlomil nogo in prvič izpustil dirko. Počival bo do konca poletja. Zanj je letošnja bitka za naslov prvaka izgubljena, a prvenstvo gre naprej in dirke bodo še naprej vsaj toliko zanimive kot doslej. Ob odsotnosti najboljšega motociklista zadnjih 15 let (morda pa kar vseh časov) se bo borba za prvaka še zaostrila. Tekmeci so vsaj trije: Jorge Lorenzo (Fiat Yamaha), Dani Pedrosa (Repsol Honda) in Casey Stoner (Ducati). Ta konec tedna za vse sledi velika neznanka, saj bodo sploh prvič VN Velike Britanije vozili v Silverstonu (za povrh je steza še nekoliko spremenjena).

Pred nesrečo sem ga dvakrat premagal. Morda je to vplivalo na njegov padec.
Jorge Lorenzo

"Za vse je velika škoda, da Rossija ni tukaj. Osvojiti naslov prvaka je vedno nekaj posebnega, a če Valentina ne bo v borbi zanj, ta izgubi del svoje vrednosti. Želel bi si postati svetovni prvak z Valentinom na stezi. Še bolje pa bi bilo, če bi lahko dirkal proti vsem legandam motociklizma," pošteno prizna Lorenzo, ki je zdaj prvi kandidat za naslov, pa čeprav njegove možnosti ne bi bile veliko manjše, četudi bi dirkal Rossi (spomnimo, da ga je na VN Francije in VN Španije letos že premagal). Z Lorenzom se strinja tudi Nicky Hayden (Ducati), ki je Rossiju enkrat že vzel naslov. "Škoda, da moramo tako razmišljati, a tako pač je. Kdorkoli bo osvojil prvenstvo, bo čutil nekaj manj zadovoljstva, saj fanta s toliko zmagami in naslovi prvaka ni zraven."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.