Šport
11 ogledov

Brez Slovencev med prvih 30

Pokal Vitranc
1/17
Žurnal24 main
Francoz Alexis Pinturault je vodil po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal v Kranjski Gori, v drugo pa je še nekoliko povečal prednost pred drugim Marcelom Hirscherjem. Slovenci so ostali brez točk.

Drugo mesto sta si po prvi vožnji z 61 stotinkami zaostanka za Alexisom Pinturaultom delila vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala Avstrijec Marcel Hirscher in Nemec Felix Neureuther. Slednji je v drugo nastopil bolj previdno, kar se je poznalo tudi na času, na koncu je osvojil 5. mesto, Hirscher pa je bil odločen, vendar je storil kar nekaj napak ter tako pustil odprta vrata za prvo francosko veleslalomsko zmago na pokalu Vitranc po petdesetih letih. Pinturault je slavil z 0,68 sekunde prednosti.

"V bistvu se mi je zdelo neverjetno, da sem že po prvi vožnji s startno številko ena ohranil vodstvo, čeprav z vožnjo nisem bil zadovoljen in sem naredil kar precej veliko napako v zgornjem delu. To se mi je zdelo še toliko bolj neverjetno, ker je Marcel letos tako neverjetno močan in skoraj nepremagljiv. Veseli me, da sem se v skupnem seštevku približal drugouvrščenemu Kjetilu, a še vedno ta razlika znaša več kot zajetnih 200 točk," je dejal Pinturault, prvi francoski zmagovalec vitranškega veleslaloma po Mauduitu (1963) in Killyju (1964).

Francoski uspeh je s tretjim mestom dopolnil še Thomas Fanara, četrto mesto pa je zasedel šestkratni zmagovalec Kranjske Gore Ted Ligety. Izjemen skok je uspel Norvežanu Henriku Kristoffersenu, ki se je na sedmo mesto prebil iz 22. po prvem teku in za Neureutherjem zaostal le za tri stotinke. Hirscher je že osvojil mali kristalni globus za zmago v skupni veleslalomski razvrstitvi.

Slovenski smučarji se znova niso izkazali na domači strmini. Žan Kranjec, sicer edini Slovenec, ki je na treh od šestih veleslalomov v tej zimi osvojil točke, je bil 43. (+3,96), Mišel Žerak 48. (+4,89), Klemen Kosi 49. (+5,04), Andraž Reich-Pogladič 50. (+5,49), Aljaž Dvornik 53. (5,97), Žan Grošelj pa predzadnji, 54. (+7,18).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.