Šport
21 ogledov

Brez SP še Tamgho, a ne bo jokal

Teddy Tamgho Reuters
Po Američanu Tysonu Gayu je atletsko SP v Koreji ostalo brez še enega zvezdnika. Zaradi poškodbe je nastop odpovedal Francoz Teddy Tamgho, a pravi, da ne bo jokal.

Teddy Tamgho ne bo nastopil na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki bo od 27. avgusta do četrtega septembra v južnokorejskem Daeguju. Svetovni dvoranski prvak v troskoku se je poškodoval med nedeljskim ogrevanjem na svetovnem prvenstvu do 23 let v češki Ostravi, podroben zdravniški pregled pa je pokazal, da si je zlomil kost v gležnju. Ker mora na operacijo, letos sploh ne bo več tekmoval.

"V našem športu vsak dan tvegamo poškodbo. Tudi na treningu je 50-odstotna možnost, da se poškoduješ," je modroval Tamgho, ki ni povsem strt, ker ne bo potoval na SP, saj so mu mnogo pomembnejši cilj olimpijske igre v Londonu leta 2012. "Do olimpijskih iger je še celo leto, zato imam dovolj časa, da okrevam. Če bi se mi poškodba zgodila 18. julija 2012, bi pa zagotovo jokal."

Tamgho je bil eden glavnih favoritov za zmago na svetovnem prvenstvu. Njegov osebni rekord znaša 17,98 metra, kar je tretji najboljši dosežek na svetu, v njegovi lasti pa je tudi najboljši letošnji rezultat, saj je pretekli mesec na mednarodnem mitingu v Lozani doskočil pri 17,91 metra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.