Šport
20 ogledov

Brez ustrezne dvorane na Hrvaškem

Marin Čilić Hrvaška Davisov pokal EPA
Hrvaška za enega izmed teniških vrhuncev leta trenutno nima primerne dvorane.

Hrvaška bo novembra v finalu Davisovega pokala gostila Argentino. Kot poroča spletna stran 24sata, pa na Hrvaškem v tem terminu ni proste dvorane, ki bi odgovarjala zahtevam Mednarodne teniške zveze. Ta zahteva dvorano z 12.000 ali več sedeži.

Hrvaška ima sicer primerni dvorani v Zagrebu in Splitu, ki pa sta v terminu Davisovega pokala že zasedeni. V Zagrebu je dogodek Marvel Universe Live, ki je vezan na stripe, v Splitu pa glasbeni koncert.

Hrvaška teniška zveza zdaj lahko katerega od prirediteljev dogodkov prosi, da prestavi svoj dogodek iz teniške dvorane na novo prizorišče, ali pa zaprosi Mednarodno teniško zvezo, da se finale igra v manjši dvorani od zahtevane, kar se je v preteklosti že zgodilo, tudi v finalu 2005, ko je Hrvaška v gosteh ugnala Slovaško.

Kot še poročajo pri 24sata, je možno prizorišče tudi Zadar, kjer so Hrvati v polfinalu ugnali Francoze, dvorana tam pa sprejme 7000 gledalcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.