Šport
26 ogledov

Brez Zormana, bržkone tudi Bombača

Olimpijci Rio Saša Despot
Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Veselin Vujović je skrčil seznam kandidatov za nastop na svetovnem prvenstvu med 11. in 29. januarjem prihodnje leto v Franciji.

Na seznamu črnogorskega strokovnjaka na klopi slovenske izbrane vrste pogojno nista več Bombač in Zorman (oba Vive Tauron Kielce), zagotovo pa ne Žiga Mlakar (Celje Pivovarna Laško), Primož Prošt (Göppingen), Simon Razgor (Meškov Brest), Mario Šoštarič (Pick Szeged), Miha Žvižej (Montpellier) in Vid Levc (Gorenje Velenje). Zorman se bo sicer udeležil reprezentančnih priprav, a po dogovoru z Vujovićem ne bo nastopil v Franciji, medtem ko je Bombač poškodovan, tako da je njegov nastop na svetovnem prvenstvu odvisen od rehabilitacije v pripravljalnem obdobju.

"Imamo probleme na položaju srednjega zunanjega. Bombač je poškodovan, v tem trenutku pa še ne vemo, koliko časa bo odsoten. V prvem delu priprav zagotovo ne bo z nami, od njegove rehabilitacije pa bo odvisen njegov morebiten nastop v Franciji. Prav tako ne smemo pozabiti na klubske interese poljskega prvaka, ki si želi zdravega Bombača in njegovo dolgotrajnejše okrevanje, saj želi ubraniti prvo mesto v ligi prvakov," je v zvezi z Bombačem dejal Vujović.

Peklenski ritem dohitel Zormana

Olimpijci Rio | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zanimiv reprezentančni status ima dolgoletni kapetan slovenske izbrane vrste Zorman, ki se bo udeležil priprav, v Francijo pa ne bo odpotoval. "Zorman je na mojem ožjem seznamu, a skoraj zagotovo ga ne bo med potniki za svetovno prvenstvo. Skupen zaključek je, da Zorman v tem trenutku ni sposoben nastopa na tako velikem tekmovanju, kjer si zahtevne tekme sledijo druga za drugo. V poletnem času zaradi olimpijskih iger v Rio de Janeiru ni imel oddiha, za njim pa je zares peklensko leto na reprezentančni in klubski sceni. Z nami bo vadil, po končanih pripravah v Sloveniji pa se bo vrnil na Poljsko. To ne pomeni, da je Zorman končal reprezentančno zgodbo, z nami bo sodeloval v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo na Hrvaškem 2018, ko nas čakajo zahtevni tekmi z Nemčijo, morebiti tudi proti Portugalski ali Švici," je v zvezi z Zormanom dejal Vujović, ki bo 18 potnikov določil tik pred odhodom v Francijo. Pravico nastopa na SP ima 16 igralcev, med prvenstvom pa so možne tri menjave.

Tri pripravljalne tekme

Slovenija bo v pripravljalnem obdobju igrala tri tekme. Prva bo 30. decembra v Brežicah, kjer se bo pomerila s Savdsko Arabijo, drugi dve pa v Franciji z domačo izbrano vrsto. Prva tekma bo 6. januarja v Toulousu, druga pa dva dni kasneje v Montpellierju.

veselin vujović | Avtor: Stanko Gruden/STA Vujoviću se za prihodnost ni treba bati, saj velja za enega najboljših trenerjev na svetu. Stanko Gruden/STA
Slovenska izbrana vrsta bo na svetovnem prvenstvu v prvem delu igrala v Metzu, kjer se bo pomerila z Angolo, Islandijo, Makedonijo, Španijo in Tunizijo, v osmino finala pa se bodo uvrstile štiri najboljše reprezentance, ki se bodo nato križali z najboljšimi štirimi iz skupine A. V njej nastopajo Francija, Poljska, Rusija, Brazilija, Japonska in Norveška.

Seznam rokometnih reprezentantov:

- vratarji: Urh Kastelic (Maribor Branik), Urban Lesjak (Celje Pivovarna Laško), Matevž Skok (Zagreb) in Gorazd Škof (PSG);

- krilni igralci: Darko Cingesar (Zagreb), Blaž Janc in Tilen Kodrin (oba Celje Pivovarna Laško), Gašper Marguč (Veszprem);

- srednji igralci: Marko Bezjak (Magdeburg), Vid Kavtičnik, Jure Dolenec (oba Montpellier), Jan Grebenc, Nik Henigman (oba Riko Ribnica), Borut Mačkovšek, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško), David Miklavčič (Zagreb) in Uroš Zorman (Vive Tauron Kielce);

- krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Pick Szeged) in Vid Poteko (Celje Pivovarna Laško).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.