Šport
14 ogledov

Brezec: "Kolajne še ni okrog vratu"

Žurnal24 main
Slovenci so v osmini finala svetovnega prvenstva povsem povozili kenguruje (87:58) in uresničili osnovni cilj ter poskrbeli za zgodovinsko uvrstitev v četrtfinale. A ni še konec.

Ponosen sem, da sem član te reprezentance. Res nisem pričakoval, da bomo s tako lahkoto premagali Avstralce.
Primož Brezec

Vsi reprezentanti po tekmi seveda niso skrivali zadovoljstva, a v en glas zatrjevali, da se njihova pot v Turčiji še ni končala. "Ponosen sem, da sem član te reprezentance. Res nisem pričakoval, da bomo s tako lahkoto premagali Avstralce. Tekma zagotovo ni bila lahka, ključen pa je bil začetek. Šli smo trdo, čvrsto v igro, zaprli poti do koša in onemogočili centrom, da bi se razigrali. Potem je bilo vse lažje," je razlagal Primož Brezec, ki je dosegel 12 točk, in dodal: "Osnovni cilj je izpolnjen. Uresničili smo cilj, ki smo si ga zadali pred začetkom prvenstva, to je korak več, kot smo ga naredili na Japonskem pred štirimi leti. Vendar tudi četrtfinale še nič ne prinaša. Kolajne še ni okrog vratu. Nihče si nas ne bo zapomnil po četrtem, petem, šestem mestu. Gremo korak za korakom. Ne oziramo se na naslednjega tekmeca. S tako igro, s takim pristopom, obrambo se ne bojimo nikogar!"

Primo%C5%BE Brezec | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Izjemno razpoložen je bil tudi Goran Dragić, ki je k zmagi prispeval 10 točk: "Fenomenalno. Trdo smo delali en mesec, da smo dosegli ta cilj. Ampak ni še konec. Pripravili se bomo na naslednjega tekmeca, kdorkoli že bo. Tokrat smo res odlično igrali, predvsem v obrambi. V prvi četrtini smo jim dovolili samo osem točk. Če bomo tako igrali vsako tekmo, nas bo težko premagati!" O gladki zmagi je nekaj besed strnil tudi kapetan Jaka Lakovič, z 19 točkami (pet trojk) prvi strelec tekme: "Zelo dobro smo se pripravili na tekmo. Začeli smo zelo trdo v obrambi, Avstralcem že od prve minute nismo dovolili niti enega odprtega meta. Zatrli smo vse napade. V napadu smo zelo pametno odigrali. Žoga je dobro krožila, našli smo odprte mete, prišli do prodorov, nekaj protinapadov. Na koncu je bilo lažje od pričakovanj."

Slovenija bo četrtfinalno tekmo odigrala v sredo. Prav zdaj se za našega nasprotnika borita Turčija in Francija.

Tokrat je pod desetimi točkami ostal krilni košarkar Boštjan Nachbar, a to ni bilo pomembno. "Odigrali smo fenomenalno obrambo, napadalno pa imamo izjemno ekipo. Pa še imamo rezerve! Na primer Samo Udrih se do zdaj še ni razigral, Uroš Slokar je odigral z eno nogo, nekateri od nas nismo imeli najboljšega strelskega večera. Ampak to je najmanj pomembno. Kot sem že pred turnirjem rekel, toliko kot bo zadnji igralec močan, toliko bo močna celotna ekipa. Dokazujemo, da imamo dolgo klop, vsak je nevaren in take nas je težko ustaviti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.