Šport
8 ogledov

Brezglava igra in izenačenje na 2:2

1/14
Žurnal24 main
Blackhawks so se po dveh tekmah (2:0) že videli s Stanleyjevim pokalom. Napaka. Po brezglavi igri v prvi tretjini četrte tekme so jih Flyers premagali drugič zapored (5:3) in izenačili na 2:2.

Hokejisti Philadelphia Flyers so ponoči doma drugič premagali Chicago Blackhawks s 5:3 ter se v zmagah poravnali s favoriziranim moštvom. Veliki finale se zdaj znova seli v Chicago, kjer se bosta najboljši moštvi letošnjega prvenstva merili v nedeljo. Philadelphia je povedla že v prvi tretjini z dvema goloma prednosti. Najprej je v peti minuti Mike Richards matiral vratarja Anttija Niemija, nato pa je v 15. minuti pot proti mreži našel še Matt Carle. Poldrugo minuto pred koncem uvodne tretjine je Chicago z zadetkom Patricka Sharpa izid znižal na 2:1, a je vnovično prednost dveh zadetkov že 51 sekund pozneje po podaji Kimma Timonena vzpostavil Claude Giroux, ki je zadel tudi zlati gol v podaljšku prejšnje tekme.

Druga tretjina je minila brez zadetkov, znova pa so Letalci pritisnili v tretji tretjini. Novinec Ville Leino je v 47. minuti dvoboja vodstvo povečal na 4:1. To je bil Leinov že sedmi gol v letošnji končnici in 16. točka. Letalci so po prednosti treh golov popustili, kar so hitro izkoristili tekmeci. Šest minut kasneje je Dave Bolland (53.) zadel za izid 2:4, tri minute kasneje pa še Brian Campbell (56.) za rezultat 3:4. A preobrata ni bilo. Jeff Carter je z golom v nebranjeno mrežo 25 sekund pred koncem zapečatil zmago z izidom 5:3.

"Imajo odlično ekipo. Vedeli smo, da ne bo lahko. Igrati moramo pametno. V prvi tretjini smo igrali preveč brezglavo," je po tekmi dejal prekaljeni slovaški maček v vrsti Chicaga Marian Hossa. Kljub zmagi pa so v moštvu Flyers bili tudi nekoliko samokritični. "Z vodstvom 4:1 smo se prehitro zadovoljili in na ledu zaspali. Iz tega se moramo nekaj naučiti, saj to ni bila tretja tretjina, ki smo si jo želeli. Toda na koncu smo zmagali in to je tisto, kar šteje," je po tekmi dejal kanadski junak Letalcev Giroux.

Liga NHL, finale, četrta tekma:

Philadelphia Flyers : Chicago Blackhawks 5:3  /2:2/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.