Šport
11 ogledov

Briljantni Kopitar, briljantni Kralji

Anže Kopitar
1/7
Reuters
Kdo sploh še lahko ustavi Los Angeles Kings? Kralji še naprej rušijo vse pred seboj in v letošnji končnici še naprej ne poznajo poraza v gosteh. Anže Kopitar (dve podaji) in soigralci so sinoči na drugi tekmi finala zahodne konference s kar 4:0 odpravili Phoenix in so že na pol poti do velikega finala lige NHL.

Kralji iz Los Angelesa v končnici severnoameriške profesionalne hokejske lige ne popuščajo. V drugi tekmi finala zahodne konference so s 4:0 premagali Phoenix in po dveh tekmah v gosteh vodijo z 2:0 v zmagah. Spet se je izkazal Anže Kopitar, ki so mu sicer vpisali dve asistenci, a je prispeval mnogo več kot to.

Tretji gol je ob dveh igralcih več v bistvu dosegel, a ker je pri njegovemu strelu plošček zadel Jeffa Carterja in spremenil smer, so gol pripisali slednjemu. Tudi pri četrtem golu je slovenski zvezdnik streljal, domači vratar je plošček odbil, Carter pa ga je spravil v mrežo. Carter je dosegel še en gol, s tem pa je postal prvi igralec Los Angelesa po letu 1993 in legendarnem Waynu Gretzkyju, ki je v tekmi končnice v svojo statistiko vpisal hat trick. Pred tokratnim dosežkom je Carter v končnici dosegel le en gol.

Kralji na poti do finala rušijo tudi rekorde. Tokratna zmaga je v tej končnici že njihova sedma zaporedna zmaga v gosteh, s tem so izenačili dosežek Chicaga iz leta 2010 in Colorada iz leta 1999. Prav tako je to njihova deveta zaporedna zmaga v gosteh, če se dodata še dve zmagi iz rednega dela. Toliko zaporednih zmag v zadnjih tekmah rednega dela, povezanih v končnici, sta doslej zabeležila le Chicago leta 2010 in New York Islanders leta 1982 in 1983, vselej so bile na koncu te ekipe prvak.

"Tekma še zdaleč ni bila lahka, kot morda kaže. Nismo najboljše začeli, toda postopoma smo se dvigali. Pri tem so nam pomagali tudi domači, ki so delali prekrške za izključitve. Te pa smo znali izkoristiti. Veliko zaslug za našo zmago ima tudi vratar Jonathan Quick, ki nas je nekajkrat rešil," je po tekmi dejal Kopitar, ki je v končnici zbral že 13 točk, ob devetih podajah je dosegel tudi štiri gole.

Ekipa iz Los Angelesa je tudi tokrat pokazala disciplinirano igro. Obramba je delovala brezhibno in to tudi, ko je imela igralca manj na ledu. Obranila je vse štiri "power playe" tekmecev, v končnici je ob primanjkljaju igralca mrežo ohranila nedotaknjeno že v 28 zaporednih poskusih. Z igralcem manj so zadnji gol dobili v seriji z Vancouvrom. Quick je ubranil 24 strelov, drugič v končnici je ostal nepremagan.

"Goli ob številčni premoči, so danes tehtnico nagnili na stran gostov," je dejal Dave Tippett, trener Phoenixa, pri katerem sta morala zaradi grobih prekrškov predčasno v slačilnico kapetan Shane Doan in češki napadalec Martin Hanzal. Po njunih prekrških so imeli kralji obakrat dva igralca več na ledu, obakrat so jo tudi izkoristili.

Tretja tekma bo v četrtek v Los Angelesu, v letošnji končnici so kralji v domači dvorani dobili tri od štirih tekem.

Liga NHL, končnica, finale konference:

Zahod:

Phoenix Coyotes : Los Angeles Kings 0:4 /0:2/
King (14), Carter (25), (39, podaja Kopitar), (53, podaja Kopitar)

// - izid v zmagah, igrajo na štiri zmage

Komentarjev 1
  • Markan 10:54 16.maj 2012.

    dobra online igra, v kateri ste športni direktor kluba, gradite objekte, izbirate igralce, in še in še...http://www.powerplaymanager.com/r788