Šport
25 ogledov

Britanci na Bledu napovedali uspešne OI

veslanje Velika Britanija EPA
Zadnji dan svetovnega prvenstva v veslanju na Bledu so se do zlate kolajne med drugimi prebili Britanci v četvercu brez krmarja in Čehinja Mirka Knapkova med skifistkami. Slovenci nismo imeli svojih predstavnikov.

Z zadnjimi šestimi finali je padel zastor nad letošnje veslaško svetovno prvenstvo na Bledu. Zadnji dan, ko Slovenija ni več imela svojega predstavnika, je v ženski konkurenci med skifistkami zmagala Čehinja Mirka Knapkova, Britanci pa so se še enkrat več veselili zmage v zanje tradicionalnem elitnem četvercu brez krmarja.

Britanci so tudi zadnji dan nadaljevali zbiranje kolajn in potrdili, da bo veslanje ena njihovih glavnih športnih panog na olimpijskih igrah prihodnje leto v Londonu. Vnovič so prepričljivo slavili v četvercu brez krmarja, kjer so se jim sicer močno približali Grki, bronasti, v tej nekoč tudi slovenski disciplini, pa so bili Avstralci.

Zlato koljano sta Angliji po ogorčenem finišu privozila tudi Zac Purchase in Mark Hunter med lahkimi dvojnimi dvojci, ki sta le za dobre tri desetinke ugnala Novozelandski par Storm Uru/Peter Taylor in Britancem na prvenstvu na Bledu zagotovila 14. kolajno, sedmo zlato.

V ženski konkurenci se je zmage v elitnem skifu veselila Čehinja Mirka Knapkova pred belorusko veteranko Jekaterino Karsten in Novozelandko Emmo Twigg. V lahkem dvojnem dvojcu sta zmagali Grkinji Christina Giazitzidou in Alexandra Tsiavou.

V moški konkurenci sta znana tudi svetovna prvaka v dveh neolimpijskih disciplinah. Med lahkimi dvojnimi četverci so naslov osvojili Italijani, v lahkem osmercu pa Avstralci.

Največ kolajn je po pričakovanjih osvojila Velika Britanija, skupaj 14, od tega sedem zlatih. Novozelandci so jih osvojili devet, štiri zlate, tretji Avstralci pa so si jih skupaj priborili deset, od tega tri zlate. Slovenija se žal ni uvrstila na seznam dobitnikov kolajn, Iztok Čop in Luka Špik sta v konkurenci dvojnih dvojcev osvojila peto mesto, kar je bila tudi najboljša slovenska uvrstitev na SP.

Po prvenstvu so blejski prireditelji na manjši slovesnosti predali zastavo gostiteljem prihodnjega svetovnega prvenstva, ki bo leta 2013 v južnokorejskemu Čungdžuju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.