Šport
19 ogledov

Britanski Miami: Murray z zmago drugi na svetu

Ferrer Masters Miami finale tenis turnir
1/11
EPA
Andy Murray je v finalu teniškega mastersa v Miamiju premagal Španca Davida Ferrerja in po drami v zadnjem nizu osvojil naslov. Britanca bo njegova druga zmaga v Miamiju dvignila na drugo mesto računalniške lestvice ATP. "Uroka", ki na vzhodni obali že več let visi nad španskim tenisom, tako ni uspelo prekiniti niti Ferrerju. Katarini Srebotnik naslov v dvojicah.

Neuspeh Davida Ferrerja je črni španski niz v finalih turnirja v Miamiju podaljšal že na šest dvobojev, potem ko sta zmago v preteklosti neuspešno naskakovala tudi Carlos Moyá in Rafael Nadal. Ferrer je izgubil še v drugem finalu mastersa v letošnji sezoni, po drugi strani pa je Britanec Andy Murray osvojil 26. turnir v karieri in drugega v sezoni.

Zmaga bo še toliko slajša, saj bo šel lahko Škot v posteljo z vedenjem, da bo na najnovejši računalniški lestvici ATP skočil že na drugo mesto, kjer bo zamenjal Švicarja Rogerja Federerja. Za zmago bo prejel 719.160 dolarjev nagrade in 1000 točk.

Prvi niz je po zgolj 37 minutah igre sicer dobil Ferrer, ki je začel izvrstno in dobil prvih pet iger. Murray je imel na prvi začetni udarec Španca kar dve priložnosti za break, izpuščena priložnost pa je povsem pokvarila njegovo igro v nadaljevanju, v katero so se prikradle številne neizsiljene napake.

V drugem nizu vlogi obrnjeni

Prvak iz leta 2009 je prvi niz gladko izgubil, Ferrer pa je izkoristil vse tri break žogice, kar je bilo ob 19 neizsiljenih napakah Britanca več kot dovolj za sprehod skozi prvi niz. Tretji in drugi nosilec sta zamenjala vlogi v drugem nizu, ko se je Španec mučil s svojim forehandom, a kljub odvzemu začetnega udarca Murrayju za izenačenje na 4:4 takoj izgubil svoj začetni udarec in Murray je poravnal izid.

Ferrer je v drugem nizu zbral identično število neizzsiljenih napak kot v prvem delu dvoboja Murray. V izjemno izenačenem zadnjem nizu si je dvojec najprej izmenjal šest odvzetih začetnih udarcev, s 4:3 pa je na svoj servis uspelo povesti šele Ferrerju.

Murray je suvereno odgovoril in dobil dve naslednji igri, a mu je Ferrer spet vzel začetni udarec in imel pri 6:5 tudi žogico za zmago, toda s prekinitvijo igre in zahtevi po pregledu Murrayjevega forehanda s "sokoljim očesom" povsem zgrešil.

Žogica se je po mnenju "sokola" dotaknila osnovne črte in Murray je prišel do 6:6 in podaljšane igre, kjer ni imel nikakršnih težav s Špancem in s 7:1 po dveh urah in 44 minutah dokončal delo.

Srebotnikova pri dvojicah do 32. zmage

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo v finalu dvojic premagala ameriško-britansko navezo Lisa Raymond/Laura Robson s 6:1 in 7:6 (2). Za Srebotnikovo je to 32. turnirska zmaga med dvojicami.

Potem ko sta Srebotnikova in Petrova prvi niz dobili brez vsakih težav, sta na začetku drugega izgubili igro na svoj servis in zaostali z 0:2. Toda favoritinji sta hitro odgovorili z enako mero in izenačili na 2:2.

Po izenačenem nadaljevanju sta Raymondova in Robsonova v enajsti igri tega niza spet naredili "break", a je slovensko-ruska dvojica še enkrat izničila prednost tekmic in izsilila podaljšano igro, v kateri sta bili precej bolj zbrani in zmagali. Srebotnikova in Petrova sta sicer v Miamiju pred dnevi izmenjali nekaj udarcev tudi z zvezdnikoma ameriškega nogometa iz ekipe Mimami Dolphins, Ryanom Tannehillom in Bryantom McKinniejem.

Masters Miami, finale:

Moški

Andy Murray (VB/2) : David Ferrer (ŠPA/3) 2:6, 6:4, 7:6 (1);

Dvojice

Katarina Srebotnik/Nadja Petrova (Slo/Rus/3) : Lisa Raymond/Laura Robson (ZDA/VBr) 6:1, 7:6 (2).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.