Šport
9 ogledov

Brno pripadel Lorenzu

1/25
Žurnal24 main
Vodilni v skupnem seštevku razreda MotoGP Jorge Lorenzo je zanesljivo dobil VN Češke v Brnu in na deseti dirki sezone slavil že sedmič. Drugi je bil Dani Pedrosa, tretji pa Casey Stoner.

Startal sem dokaj solidno, ob tem sem v tretjem zavoju prešel v vodstvo, tako da sem se odločil, da bom dirkal na vso moč. Bilo je zelo težko, saj sem včeraj padel in nisem tako zaupal vase.
Jorge Lorenzo

Španec Jorge Lorenzo (Yamaha) nadaljuje z odličnim predstavami v letošnji sezoni v razredu MotoGP. Španec je s popolno predstavo na deseti dirki v letošnji sezoni v Brnu za VN Češke slavil svojo sedmo letošnjo zmago. Lorenzo je z novo zmagon svoje vodstvo v skupnem seštevku povečal na 77 točk pred najbližjim zasledovalcem rojakom Danijem Pedroso (Honda), ki je ciljno črto tokrat prevozil kot drugi. Na tretjem mestu je končal Avstralec Casey Stoner (Ducati), a brez možnosti, da bi lahko ogrozil vodilni dvojec, saj je imel v cilju več kot 11 sekund zaostanka za zmagovalcem. Drugi v kvalifikacijah Američan Ben Spies (Yamaha) je dirko odlično začel, nato pa nekoliko popustil, tako da se je moral na koncu zadovoljiti s četrtim mestom. Mesto nižje je pred nekaj več kot 148.000 motociklističnimi navdušenci končal aktualni svetovni prvak Italijan Valentino Rossi (Yamaha).

Nov šov Lorenza
Lorenzo je tudi tokrat na poseben način proslavil svojo zmago, saj je pred prihodom v bokse zapustil motor in odšel na bližnje igrišče za golf ter udaril žogico, ki pa je ni uspel spraviti v luknjo. "Žogice nisem uspel spravitit v luknjo, a sem vsaj uspel zmagati na dirki."


Lorenzo v enem zavoju opravil z dvema

Iz starta je tudi tokrat najbolje potegnil najhitrejši v kvalifikacijah Pedrosa, ki sta mu sledili Spies, Lorenzo in Stoner. Slednji je nato že v prvem krogu v tretjem zavoju opravil tako z rojakom kot Američanom, potem pa se ni več oziral nazaj. Pedrosa je nekaj časa še poskušal loviti njegov ritem, toda Lorenzo je bil tudi tokrat hitrejši in dvomov o zmagovalcu ni bilo. V ozadju je Spies počasi začel popuščati in kmalu ga je prehitel Stoner, ki je po odstopu Italijana Andrea Doviziosa (Honda) pridobil eno mesto v skupnem seštevku in je sedaj tretji za Lorenzom in Pedroso. "The Doctor" tokrat ni upravičil svojega vzdevka, le s težavo se je prebijal iz osmega mesta, kjer je pristal po startu. Na koncu pa je "prilezel" do petega mesta. Bolj kot predstava Rossija pa vse ljubitelje bencinskih športov zanima njegova popoldanska novinarska konferenca, kjer bo Italijan sporočil, kje bo nadaljeval svojo bogato kariero. Po pričakovanjih naj bi se preselil k Ducatiju.

Terol in Elias dopolnila španski uspeh
Španci so se veselili tudi v razredu Moto2 in v razredu do 125 ccm. V najšibkejšem razredu so Španci vpisali celo trojno zmago. Najhitrejši je bil Nicolas Terol (Aprilia) pred Polom Espargarom (Derbi) in Estevejem Rabatom (Aprilia). Dirko v razredu Moto2 je dobil vodilni v skupnem seštevku Toni Elias (Moriwaki). Drugi je bil Japonec Juki Takahaši (Tech 3), tretji pa Italijan Andrea Iannone (Speed Up).

MotoGP, VN Češke, Brno:

1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 43:22,638
2. Dani Pedrosa (Špa/Honda) + 5,494
3. Casey Stoner (Avs/Ducati) + 11,426
4. Ben Spies (ZDA/Yamaha) + 13,723
5. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) + 17,930
6. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) + 26,815

MotoGP, skupni seštevek (10/18):

1. Jorge Lorenzo (Špa/Yamaha) 235 točk
2. Dani Pedrosa (Špa/Honda) 158
3. Casey Stoner (Avs/Ducati) 119
4. Andrea Dovizioso (Ita/Honda) 115
5. Valentino Rossi (Ita/Yamaha) 101
6. Nicky Hayden (ZDA/Ducati) 99

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.