Šport
6 ogledov

Brodeur 95. ohranil mrežo nedotaknjeno

Martin Brodeur je še enkrat dokazal, zakaj bo nekoč član NHL Hiše slavnih. Žurnal24 main
V nedeljo je bilo v hokejski ligi NHL odigranih osem tekem. Anže Kopitar s Kingsi ni igral. Junak večera je bil Martin Brodeur, ki je obranil prav vse strele Calgaryja za zmago New Jerseyja 1:0.
 

Liga NHL

Pittsburgh : Boston 4:2
Columbus : Nashville 1:3
St. Louis : Atlanta 2:3*
Chicago : Edmonton 3:2
NY Rangers : Ottawa 1:3
Colorado : Vancouver 3:1
Dallas : Montreal 4:1
Calgary : New Jersey 0:1*
* po podaljšku

Zvezda nedeljskega večera v hokejski ligi NHL je bil vratar New Jerseyja Martin Brodeur, ki je obranil vseh 30 poskusov Calgaryja. Tretjič letos je Brodeur ohranil svojo mrežo nedotaknjeno, in že 95. v karieri, kar pomeni, da ga do rekorda Terryja Sawchuka loči le še osem popolnih tekem. "Bila je nenavadna tekma. Flamesi so imeli velikokrat powerplay, kjer so si ustvarili večino svojih priložnosti, a mi smo svoje opravili z odliko. Lepo je zmagati v podaljšku," je po srečanju dejal Brodeur. Tekma je bila torej odločena v podaljšku, saj se je redni del končal brez zadetkov. Nato pa je že v 25. sekundi podaljšane igre vratarja Calgaryja, enega od najzanesljivejših letos, Miikko Kiprusoffa premagal Patrik Eliaš. New Jersey je z 43 točkami druga najuspešnejša ekipa vzhodne konference in ima že zagotovljeno končnico, medtem ko je Calgary na zahodu osmi (imajo 40 točk) in bo moral za končnico še garati.

Končnico imajo po slabih treh mesecih rednega dela poleg New Jerseyja že zagotovljeno: na vzhodu še Ottawa (50 točk) in Carolina (41) ter na zahodu Detroit (55), Dallas (46) in Vancouver (44). Od slednjih sta v nedeljo zvečer novi zmagi zabeležili Ottawa (v New Yorku so s 3:1 premagali Rangerse) in Dallas (doma so s 4:1 nadigrali Montreal), izgubil pa je Vancouver (Colorado je bil boljši s 3:1). Dallasu je zmago z dvema podajama za gol in z zadetkom priboril nekdanji član Montreala Mike Ribeiro. Sezona v ligi NHL se nadaljuje po božiču, 26. decembra.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.