Šport
19 ogledov

Bronast z OI novi član Celja

Carlos Prieto je v petek prvič oblekel dres Celja. (Foto: RK Celje Pivovarna Laš Žurnal24 main
Rokometni klub Celje je dobil odmevno okrepitev - španskega reprezentanca Carlosa Prieta. "Zelo sem ponosen, da bom lahko zaigral za ta klub in pričakujem, da bomo dosegali zelo dobre rezultate."

Vem, da se bom težko naučil slovensko, ker sem se že pozanimal o jeziku, a nekatere osnove verjamem, da bom osvojil. Všeč mi je država in pokrajina, vsaj kolikor sem videl do zdaj in v času, ko sem tu gostoval z Barcelono in Realom. Vsi mi pravijo, da so ljudje v Sloveniji izjemno prijazni, tako da se že veselim, da se v juliju preselim sem.
Carlos Prieto
Celje Pivovarna Laško je podpisal novo pogodbo za sodelovanje v prihodnjih sezonah, in sicer s španskim reprezentantom in trenutno igralcem Rhein-Neckar Löwena, Carlosom Prietom, ki bo barve celjskega kluba branil v prihodnjih dveh sezonah. Prieto bo tako prvi Španec in tudi prvi tujec, ki prihaja iz zahodnih držav EU, ki bo zaigral v dresu Celja. S špansko reprezentanco, v kateri je pod vodstvom Valera Rivere steber obrambe (87 nastopov, 110 zadetkov), je največji uspeh dosegel na Olimpijskih igrah 2008, ko je osvojil bronasto medaljo. Na klubskem področju je še veliko uspešnejši, saj je do sedaj trikrat osvojil naslov zmagovalca Lige prvakov (dvakrat z Barcelono – 1998, 1999; ter enkrat s Ciudad Realom 2006), dvakrat je osvojil naslov zmagovalca EHF Pokala pokalnih zmagovalcev (Ciudad Real 03, Valladolid 09), štirikrat pa je postal španski prvak (Barcelona 1998, 1999; Ciudad Real 2004, 2007).

"Zelo sem vesel, da prihajam v Celje, v klub, ki ima izjemno bogato ter uspešno zgodovino. Tako sem zelo ponosen, da bom lahko zaigral za ta klub in pričakujem, da bomo dosegali zelo dobre rezultate v domači ligi kot tudi v Evropi," je dejal Prieto. "Imamo zelo dobro ekipo, in če se poklopijo še druga področja, potem se lahko borimo tudi za finalni turnir lige prvakov. Vendar moramo iti korak za korakom, kajti vse spremembe potrebujejo čas. Predvsem v Evropi bo težko, saj je veliko ekip zelo močnih, a kot sem že dejal, imamo dobro ekipo ter odličnega trenerja in vse je mogoče. Veselim se že začetka priprav in igranja v tej prekrasni dvorani."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.