Šport
51 ogledov

Bronasta tudi Teja Gregorin!

Teja Gregorin zasledovanje Soči 2014 bronasta kolajna
1/4
Reuters
Teja Gregorin je na zasledovalni tekmi pokazala vse svoje znanje in z odlično predstavo osvojila bronasto kolajno.

Po sprinterski tekmi je Teja Gregorin, edina slovenska biatlonka na teh olimpijskih igrah, zasedala 15. mesto, dobrih 42 sekund za zmagovalko Anastazijo Kuzmina. Vedela je, da bi ob dobrem streljanju lahko prišla še više, in to na zasledovalni tekmi tudi dokazala. Z imenitno predstavo je pridobila 12 mest in se na koncu veselila izjemnega tretjega mesta.

Prva dva strelska postanka, ki so jih biatlonke opravile leže, je Slovenka opravila brez napake in pridobila kar deset mest. Drugi strel prvega streljanja stoje je Gregorinova zgrešila in znova izgubila nekaj mest. "Takrat sem si rekla, da bo očitno spet nekaj zmanjkalo do kolajne. Nisem obupala, sem pa vedela, da bo zelo težko, a na koncu se je vse izšlo, kot smo si zamislili že ne vem kdaj," je dejala.

Pred zadnjim strelskim postankom pa se je znova zbrala, podrla vseh pet tarč in se ob imenitnem teku do konca kroga prebila na tretje mesto, ki ji je prineslo bronasto olimpijsko kolajno.

"Najtežja sta bila zadnja dva kilometra, saj nisem vedela, koliko imam še moči in kako močne so druge tekmovalke," je po tekmi povedala izkušena športnica, ki je morala v zadnjem krogu prehiteti tri tekmovalke. "A ko sem zavohala kolajno, sem dala vse od sebe. Čeprav sem zgrešila en strel, je kolajna tukaj," je še povedala prva slovenska biatlonka s kolajno na olimpijskih igrah.

Boljši od nje sta bili le Belorusinja Darja Domračeva, ki je ob natančnem streljanju (en zgrešen strel) in hitrem teku brez težav opravila z nasprotnicami, ter Norvežanka Tora Berger, ki je izkoristila vse svoje izkušnje, da je osvojila srebrno kolajno.

Zasledovalna tekma biatlonk, izidi:

 1. Darja Domračeva (Blr) 29:30,7/1
2. Tora Berger (Nor) +0:37,6/1
3. Teja Gregorin (Slo) +0:42,0/1
4. Gabriela Soukalova (Češ) +0:47,6/1
5. Valj Semerenko (Ukr) +0:52,9/1
6. Anastazija Kuzmina (Slk) +0:58,4/2
7. Olga Viluhina (Rus) +1:02,2/1
8. Karin Oberhofer (Ita) +1:07,1/1
9. Ann Kristin Aafedt Flatland (Nor) +1:09,5/0
10. Vita Semerenko (Ukr) +1:09,6/2
Komentarjev 2