Šport
17 ogledov

Bruins dobili priložnost za maščevanje

Carey Price je klonil v šesti minuti podaljška in Bruins so se uvrstili naprej. Žurnal24 main
Pet od osmih dvobojev prvega kola končnice lige NHL se je odločilo šele na sedmi tekmi. Kot zadnji so se naprej uvrstili Lightning in Bruins. Slednji so dobili priložnost za maščevanje Flyersom.

Dwayne Roloson, 41-letni vratar, je Pittsburgh Penguinsom na sedmi tekmi zaklenil svoj gol in Tampa Bay Lightning se je z enim samim zadetkom uvrstila v konferenčni polfinale. Za Pittsburgh je izpad v prvem kolu razočaranje, a če vemo, da njihova najboljša (Sidney Crosby in Jevgenij Malkin) zaradi poškodb končnice nista igrala, vendarle ni tolikšno presenečenje.

Še bolj napeto je bilo v seriji med Boston Bruins in Montreal Canadiens, kjer se je tudi sedma tekma odločala v podaljšku. Za veliko zmago je v šesti minuti dodatka zadel Nathan Horton. "Vratar Montreala Carey Price je izjemen vratar. Veš, da ga je skoraj nemogoče premagati. Poskušaš izkoristiti kak odbit plošček in eden od teh mi je res zletel v gol. Super se počutim. Prav na tak način smo si želeli uvrstitve naprej. To ja bila težka bitka. So odlična ekipa in res smo morali dati vse od sebe," je presrečen razlagal Horton. Boston je v seriji zaostajal že z 0:2 in zdaj dobil štiri zaporedne tekme. Zdaj jih drugo sezono zapored čaka soočenje s Philadelphio Flyers. Lani so Bruins vodili s 3:0, a izpadli, tako da je zdaj čas za maščevanje lanskim finalistom.

Liga NHL, končnica, prvo kolo:

Vzhod

BOSTON BRUINS : Montreal Canadiens 4:3 (v podaljšku) /4:3/
Boychuk, Recchi, Kelly, Horton; Weber, Plekanec, Subban

Pittsburgh Penguins : TAMPA BAY LIGHTNING 0:1 /3:4/
Bergenheim

PHILADELPHIA FLYERS – Buffalo Sabres 5:2 /4:3/
WASHINGTON CAPITALS – New York Rangers /4:1/

Zahod

VANCOUVER CANUCKS – Chicago Blackhawks /4:3/
Los Angeles Kings – SAN JOSE SHARKS /3:4/
Phoenix Coyotes – DETROIT RED WINGS /0:4/
NASHVILLE PREDATORS – Anaheim Ducks /4:2/

*V poševnicah je izid v zmagah, igrali so na štiri.

Liga NHL, končnica, polfinale konferenc:

Vzhod

Washington Capitals – Tampa Bay Lightning
Philadelphia Flyers – Boston Bruins

Zahod

Vancouver Canucks – Nashville Predators
San Jose Sharks – Detroit Red Wings

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.