Šport
1 ogledov

Brumen se bo vrnil

Obračun najboljših igralcev tekme Špilerja in Brumna je pripadel Ljubljančanu. Žurnal24 main
Čeprav je večino tekme kazalo drugače, je zmagovalno kolo ob koncu med Celjem in Koprom vseeno zaplesal slednji. Najslajše se je smejal glavni režiser preobrata Matjaž Brumen.
 

Preberite še ...

Koper se pogovarja z Metličićem

Prav gotovo ni naključje, da ima ob Darku Staniću največ zaslug za koprsko zmago v Celju nekdanji igralec pivovarjev. Matjaž Brumen je bil gonilna sila primorske ekipe, zadeval je v odločilnih trenutkih, hladno kot brizganec izvajal sedemmetrovke, pomagal tudi na položaju desnega zunanjega. Koper je že vedel, zakaj je zanj segel globoko v žep. "Mislim, da o motivu na derbiju sploh ne gre izgubljati besed. Verjeli smo vase do zadnje minute in morda se nam je tokrat vrnilo nekaj tistih zapravljenih končnic v Ligi prvakov," je po srečanju zadovoljen pripovedoval Brumen.

 
 

Vedno sem bil in vedno bom pripravljen igrati za reprezentanco.

Matjaž Brumen

 
Cimos je Celje zlomil tudi z visokim tempom. Matjaž Tominec je Štajercem nastavil nekaj taktičnih zank. Med drugim je vedel, da zaradi težav s poškodbami domači nimajo prav dolge klopi. Nekaj svojih mladcev je poslal v ogenj že v Ligi prvakov, proti Celju pa uporabil Deana Bombača in Nejca Poklarja – slednjega celo v prvi postavi kot desničarja na položaju desnega zunanjega –, ki sta razbremenila nosilce igre. To se zdi ključno tudi Brumnu: "Opazil sem, da so Celjani fizično padli v zadnjih desetih minutah. Naš trener pa je z rotacijo uspel zadržati visok tempo. S hitrim izvajanjem centra nam je uspelo nadoknaditi razliko."

Tone Tiselj je Matjažu Brumnu in soigralcem lahko le zaploskal. © Gregor Katič

 
 
 

Opazil sem, da so Celjani fizično padli v zadnjih desetih minutah.

Matjaž Brumen

 
Točkovno razliko pa bodo sila težko nadoknadili celjski rokometaši, saj bodo za uspeh pri lovljenju šestih točk zaostanka potrebne skoraj same zmage. Se je torej Koper praktično že znebil enega od tekmecev? "Do konca sezone je še daleč, vendar osebno verjamem v naslov prvaka. Moje želje so povezane z njim, zato sem tudi prišel v Koper. Verjamem v to ekipo in mislim, da bomo kakovost tudi pokazali."

Kako pa Matjaž Brumen komentira dejstvo, da se ni znašel na reprezentančnem seznamu, kar je sprožilo številne takšne in drugačne govorice? "Vedno sem bil in vedno bom pripravljen igrati za reprezentanco. Govoric, da ni tako, nisem sprožil jaz. Bil sem poškodovan, o tem sem poslal vso dokumentacijo. Če se tega ne razume ... Zaradi številnih poškodb v preteklosti preprosto nisem želel tvegati. Sploh pa sva se s selektorjem pogovorila, mislim, da sva stvari razrešila. Upam in verjamem, da bo na naslednjih akcijah znova poklican v izbrano vrsto."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.