Šport
17 ogledov

Brunson se poslavlja

Doyle Brunson (Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
V svetu pokra je kot eksplozija odjeknila vest o tem, da Doyle's Room zapušča nihče drug kot ustanovitelj in prvo ime te sobe – Doyle Brunson.

77-letni Američan Doyle Brunson se naj bi za ta korak odločil zaradi nestrinjanja s politiko, ki jo vodi vodstvo njegove spletne poker sobe, zato namerava v naslednjih tednih z njimi pretrgati vse stike.

Boter pokra je v intervjuju razkril v petek pozno popoldne. Svojo odločitev pa je utemeljil z naslednjimi besedami: “Zelo nerad sem se odločil, da prekinem svojo pogodbo s spletno poker sobo Doylesroom.com. Slovo je težko, a zagotovo ni dokončno. Moja želja je, da bi z njimi ponovno združil moči, ko bo ameriška vlada vendarle sprejela zakonodajo, ki bo pravično urejala področje spletnega pokra."

Ob tem se je Doyle nekoliko dotaknil tudi razlogov za razhajanje, katerih pa ni želel jasno izpostavljati: “Kljub vsem dogodkom, se je vodstvo Doyle's Room odločilo, da še naprej sprejema ameriške igralce. Sam sem bil s to sobo povezan vrsto let, vendar pa sem jih ob tej priložnosti prosil, da v oglaševalske namene ne uporabljajo več mojega imena ter slik in upam, da bodo mojo odločitev spoštovali. Kljub temu, da nadaljujejo brez mene, jim želim vso srečo - Shuffle up and deal.”

S tem se nedvomno končuje pomembno poglavje, saj je spletna poker soba Doyle's Room vrsto let životarila in se ves čas pravzaprav borila, da je sploh lahko nadaljevala s poslovanjem. Pri tem so morali nekajkrat tudi zamenjati omrežje in pripraviti celo vrsto promocijskih akcij, s katerimi so privabljali in ohranjali svoj bazen igralcev.

A če se je soba ves čas ubadala s svojimi težavami, so vedno vsaj imeli nekakšno oporo v dejstvu, da je za njimi stal legendarni Doyle Brunson, ki je bil tudi eden od razlogov, da soba že pred leti ni dokončno zaprla svojih vrat. Kljub temu, da njeno poslovanje v zadnjem obdobju ni bilo problematično, pa je Brunsonov odhod vseeno zamajal temelje te poker sobe in ponovno vnesel nekaj negotovosti v njihov prihodnji razvoj in obstoj. Brunson je tako v kratkem času postal še en pokeraš, ki se je le nekaj tednov pred začetkom letošnjega prvenstva WSOP, znašel brez “doma” (sponzorja). Sedaj bo zanimivo videti, ali se bodo druge spletne poker sobe podale v vojno zanj ali pa se bo živa legenda odločila za povsem drugo smer in se bo odpovedala sponzorjem iz sveta pokra in se morda odločila za kakšne druge sponzorje oziroma celo dobrodelne organizacije. Bomo videli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.