Šport
8805 ogledov

Masaker v drugi rundi, poraženec obležal nezavesten

Epa
Nekdanji svetovni prvak težke kategorije Anthony Joshua je potreboval manj kot dve rundi za prepričljivo zmago na dvoboju s Francisom Ngannoujem.

Nekdanji boksarski svetovni prvak v težki kategoriji Anthony Joshua je prepričljivo dobil dvoboj z zvezdnikom mešanih borilnih veščin Francisom Ngannoujem. Srečanja v Rijadu je bilo konec po zgolj dveh rundah, v tem času pa je Joshua nasprotnika kar trikrat spravil na tla.

Britanski boksar je nekdanjemu prvaku mešanih borilnih veščin po verziji UFC v težki kategoriji odčital pravo lekcijo boksa. Kamerunec je bil tako na tleh že v prvi rundi, nato pa še dvakrat v drugi. Nazadnje je obveljal tudi nokavt in konec dvoboja.

Joshua | Avtor: Epa Epa

Za Joshuo, dvakratnim nekdanjim svetovnim prvakom po verzijah WBO, WBA in IBF, je to bila tretja zaporedna zmaga. Ngannou je medtem na dveh boksarskih dvobojih bil že drugih poražen. Pred tem ga je oktobra po sodniški odločitvi premagal Tyson Fury.

"Ko sem videl tisti dvoboj s Tysonom Furyjem, sem si preizkusa proti njemu zaželel tudi jaz," je razlog za srečanje po zmagi pojasnil Joshua. "Tudi po nocojšnjem razpletu sem mu rekel, da ne opusti boksa. Po dveh dvobojih je pokazal veliko."

Čeprav je Joshua ob tem prejel bogat honorar za dvoboj, mu tokratna zmaga ne bo še pomagala, da bi se vrnil na boksarski tron. Za naslov svetovnega prvaka se bosta maja v Savdski Arabiji pomerila njegov rojak Fury in Ukrajinec Oleksandr Usik. Slednji je namreč v zadnjih pol leta dvakrat zaporedoma premagal Joshuo in si s tem priboril dvoboj za svetovnega prvaka.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 15:17 09.marec 2024.

    Če je bila ta borba za avtorja masaker, potem mu toplo priporočam, da v življenju nikoli več ne pogleda nobene borbe športnih borilne veščine, ki se izvaja v ringu ali bog ne daj v tako imenovani kletki! Sem skoraj prepričan, ...prikaži več da pa bi v tem dvoboju dejansko lahko prišlo do masakra, če bi dvoboj namesto v ring prestavili v kletko in po pravilih mešanih borilnih veščin. Ampak se bojim, da bi bil tam "masakriran" nekdo drug!

  • Igor Jurše 12:19 09.marec 2024.

    A prav nezavesten da je obležal?Kar je pravzaprav nenavadno v tem športu,da mu ni morda postalo slabo?