Šport
16 ogledov

''Brutalna odločitev glede Kopitarja''

anže kopitar Profimedias
Kanadski hokejisti so zmagovalci svetovnega pokala v Torontu. Za drugo zmago v zgodovini so v finalu na drugi tekmi z 2:1 premagali Evropo pod vodstvom Anžeta Kopitarja.

Evropo je v 7. minuti v vodstvo popeljal Zdeno Chara, za Kanado je v 58. minuti izenačil Patrice Bergeron, Brad Marchand pa je 44 sekund pred koncem postavil končni izid.

''Ponosen sem na to ekipo, saj so vsi mislili, da bomo na tem turnirju tarča posmeha. Glede na našo igro, ki nas je popeljala do finala, mislim, da smo Kanado kar dobro namučili. Na žalost ni bilo dovolj. Dali smo vse od sebe,'' je povedal slovenski reprezentant.

Kanadčani so do izenačenja v 58. minuti prišli z igralcem več, potem ko je bil zaradi nepravilnega oviranja Coreyja Perryja izključen Kopitar. Po mnenju nekaterih je šlo za precej sporno sodniško presojo.

''Brutalna odločitev glede Kopija,'' je na Twitterju zapisal član Los Angeles Kings Marian Gaborik. ''Očitno bi sodniki radi odšli domov,'' je pristavil hokejist kraljev iz mesta angelov.

Za najkoristnejšega igralca turnirja je bil imenovan kapetan Kanade Sidney Crosby, s čimer mu je ta naziv pripadel že na tretjem tekmovanju. V svoji vitrini ima tudi naziv najkoristnejšega MVP na tekmah končnice NHL in celotne lige NHL. Pri tem dosežku se je pridružil legendama Waynu Gretzkyju in Bobbyju Orru.

Crosby je dosegel tri gole in sedem podaj na tem turnirju, Kanada pa je skupaj s finalom slavila šestkrat. "To je nekaj posebnega. Letos je za mano zahtevna sezona, zato to nagrado še toliko bolj cenim," pa je dejal Crosby.

Svetovni pokal, finale:

Kanada : Evropa 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Bergeron 58., Marchand 60.; Chara 7.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.